Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 989137

Obilježja kvalitete pekarskih proizvoda


Bošković, Sanja
Obilježja kvalitete pekarskih proizvoda, 2018., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek


CROSBI ID: 989137 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Obilježja kvalitete pekarskih proizvoda
(Quality features of the bakery products)

Autori
Bošković, Sanja

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Mjesto
Osijek

Datum
28.09

Godina
2018

Stranica
19

Mentor
Jukić, Marko

Ključne riječi
ocjenjivanje kvalitete ; pekarski proizvodi ; pekarski standardi
(quality assessment ; bakery products ; bakery standards)

Sažetak
Pekarski proizvodi su od davnina sastavni dio ljudske prehrane, kulture i tradicije, a često su se predstavljali kao i dio umjetnosti. Proizvodnja pekarskih proizvoda složen je proces, od izbora kvalitetnih sirovina do njihove pripreme i obrade te procesa pečenja. Upravo je kvaliteta temeljno obilježje svakog proizvoda pa tako i pekarskih proizvoda. Kvaliteta konačnog proizvoda ovisi o cijelom procesu njegovog nastanka. Poznato je da dobre sirovine daju dobar proizvod, ali su dugogodišnje iskustvo i umijeće pekara vrlo bitan segment u održavanju kvalitete pekarskih proizvoda. U današnjem ubrzanom vremenu mnogi ljudi nemaju vremena pripremati hranu kod kuće pa tako sve više koriste pekarske usluge. Kao posljedica toga, pekarska djelatnost se zadnjih 10-tak godina uistinu promijenila. Pekari su proizvodili osnovne namirnice dok je sada asortiman pekarskih proizvoda uistinu proširen, a kupcu se nudi veliki izbor različitih okusa svih vrsta pekarskih proizvoda. Zbog mnoštva različitih načina pripreme, obrade i procesa pečenja pekarskih proizvoda, razvijen je cijeli niz načina ocjenjivanja kvalitete pekarskih proizvoda i standarda koji će biti objašnjeni u ovom završnom radu.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Marko Jukić (mentor)

Citiraj ovu publikaciju:

Bošković, Sanja
Obilježja kvalitete pekarskih proizvoda, 2018., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
Bošković, S. (2018) 'Obilježja kvalitete pekarskih proizvoda', diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek.
@phdthesis{phdthesis, author = {Bo\v{s}kovi\'{c}, Sanja}, year = {2018}, pages = {19}, keywords = {ocjenjivanje kvalitete, pekarski proizvodi, pekarski standardi}, title = {Obilje\v{z}ja kvalitete pekarskih proizvoda}, keyword = {ocjenjivanje kvalitete, pekarski proizvodi, pekarski standardi}, publisherplace = {Osijek} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Bo\v{s}kovi\'{c}, Sanja}, year = {2018}, pages = {19}, keywords = {quality assessment, bakery products, bakery standards}, title = {Quality features of the bakery products}, keyword = {quality assessment, bakery products, bakery standards}, publisherplace = {Osijek} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font