Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 988346

Ispitivanje utjecaja rotacije i uvećanja na rezultate računalne analize slike sredine bijelog i raženog kruha


Radojčić, Saša
Ispitivanje utjecaja rotacije i uvećanja na rezultate računalne analize slike sredine bijelog i raženog kruha, 2004., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek


CROSBI ID: 988346 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Ispitivanje utjecaja rotacije i uvećanja na rezultate računalne analize slike sredine bijelog i raženog kruha
(Investigation of Rotation Implications and Enlargement on Results of Computerized Image Analysis of White and Rice Bread)

Autori
Radojčić, Saša

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Mjesto
Osijek

Datum
10.12

Godina
2004

Stranica
31

Mentor
Ugarčić-Hardi, Žaneta ; Magdić, Damir

Ključne riječi
kruh, računalna anliza slike, rotacija, uvećanje
(bread, computer image analysis, rotation, enlargement)

Sažetak
Snimljeno je po pet površina presjeka vekni bijelog i raženog kruha, zarotirane i uvećanih površina presjeka vekni. Dobivene slioke pohranjene su u u Windows bitmap formatu u 8-bitnom RGB modelu s 256 boja, prikazane u najčešće upotrebljavanom modelu sivih nijansi pri razdjelnim vrijednostima 128 i 162 i analizirane računalnim programom. Određeni su udjeli šupljina za svih pet uzoraka. Na presjecima kriški bijelog kruha bilo je prosječno oko 5% šupljina, a na presjecima raženog kruha oko 20%. Podaci su obrađeni statistički s ciljem određivanja utjecaja parametara rotacije i uvećanja na rezultate računalne anlize slike. Rezultatu su pokazali najveći udio šupljina u položajima okomitim na osnovnu liniju, a svakih 180 stupnjeva vrijednosti su bile približno jednake. Povećanjem slike uzorka povećava se i udio šupljina određen računalnom anlizom slike.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Računarstvo, Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Žaneta Ugarčić-Hardi (mentor)

Avatar Url Damir Magdić (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Radojčić, Saša
Ispitivanje utjecaja rotacije i uvećanja na rezultate računalne analize slike sredine bijelog i raženog kruha, 2004., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
Radojčić, S. (2004) 'Ispitivanje utjecaja rotacije i uvećanja na rezultate računalne analize slike sredine bijelog i raženog kruha', diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek.
@phdthesis{phdthesis, author = {Radoj\v{c}i\'{c}, Sa\v{s}a}, year = {2004}, pages = {31}, keywords = {kruh, ra\v{c}unalna anliza slike, rotacija, uve\'{c}anje}, title = {Ispitivanje utjecaja rotacije i uve\'{c}anja na rezultate ra\v{c}unalne analize slike sredine bijelog i ra\v{z}enog kruha}, keyword = {kruh, ra\v{c}unalna anliza slike, rotacija, uve\'{c}anje}, publisherplace = {Osijek} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Radoj\v{c}i\'{c}, Sa\v{s}a}, year = {2004}, pages = {31}, keywords = {bread, computer image analysis, rotation, enlargement}, title = {Investigation of Rotation Implications and Enlargement on Results of Computerized Image Analysis of White and Rice Bread}, keyword = {bread, computer image analysis, rotation, enlargement}, publisherplace = {Osijek} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font