Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 988336

Ocjenjivanje homogenosti razdiobe povrća u mesnim proizvodima metodom računalne anlize slike


Magić, Melita
Ocjenjivanje homogenosti razdiobe povrća u mesnim proizvodima metodom računalne anlize slike, 2003., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek


CROSBI ID: 988336 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Ocjenjivanje homogenosti razdiobe povrća u mesnim proizvodima metodom računalne anlize slike
(Evaluation of homogeneity of vegetable dispersion in meat products by digital image analysis)

Autori
Magić, Melita

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Mjesto
Osijek

Datum
04.04

Godina
2003

Stranica
30

Mentor
Kurtanjek, Želimir

Neposredni voditelj
Magdić, Damir

Ključne riječi
kobasica, povrće, homogenost, računalna anliza slike, RGB
(sausage, vegetables, homogeneity, digital image analysis, RGB)

Sažetak
Cilja rada je bio komercijalnim računalnim programima ocijeniti homogenst razdiobe povrća na površini presjeka mesnih prerađevina. Za analizu su upotrjebljeni gotovi proizvodi (obarene kobasice s različitim dodacima) domaćih proizvođača, dostupni u maloprodaji. Izvršena je računalna analiza slike poprečnih i uzduzžnih presjeka svakog uzorka s ciljem ocjenjivanja homogenosti razdiobe povrća. Računalna analiza provedena je na slikama pohranjenim u Windows bitma grafičkom formatu u 8-bitnoj paleti s 256 boja. Metoda se temelji na kvantitativnom i kvalitativnom opisivanju boja i njihovoj statističkoj obradi. Rezultati računalne analize slike pokazali su gdje najbolja homogenost razdiobe povrća, izražena kao recipročna vrijednost standardne devijacije.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Računarstvo, Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Želimir Kurtanjek (mentor)

Avatar Url Damir Magdić (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Magić, Melita
Ocjenjivanje homogenosti razdiobe povrća u mesnim proizvodima metodom računalne anlize slike, 2003., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
Magić, M. (2003) 'Ocjenjivanje homogenosti razdiobe povrća u mesnim proizvodima metodom računalne anlize slike', diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek.
@phdthesis{phdthesis, author = {Magi\'{c}, Melita}, year = {2003}, pages = {30}, keywords = {kobasica, povr\'{c}e, homogenost, ra\v{c}unalna anliza slike, RGB}, title = {Ocjenjivanje homogenosti razdiobe povr\'{c}a u mesnim proizvodima metodom ra\v{c}unalne anlize slike}, keyword = {kobasica, povr\'{c}e, homogenost, ra\v{c}unalna anliza slike, RGB}, publisherplace = {Osijek} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Magi\'{c}, Melita}, year = {2003}, pages = {30}, keywords = {sausage, vegetables, homogeneity, digital image analysis, RGB}, title = {Evaluation of homogeneity of vegetable dispersion in meat products by digital image analysis}, keyword = {sausage, vegetables, homogeneity, digital image analysis, RGB}, publisherplace = {Osijek} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font