Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 987729

Promjena pH, dielektričnih i senzorskih pokazatelja svježine lubina, Dicentrachus labrax (Linnaeus, 1758), pri različitim uvjetima pripreme i skladištenja


Donatović, Maro; Gavrilović, Ana; Ljubičić, Ana; Brailo, Marina; Jug-Dujaković, Jurica
Promjena pH, dielektričnih i senzorskih pokazatelja svježine lubina, Dicentrachus labrax (Linnaeus, 1758), pri različitim uvjetima pripreme i skladištenja // Zbornik radova 54. hrvatskog i 14. međunarodnog simpozija agronoma / Mioč. Boro ; Širić, Ivan (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2019. str. 347-352 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)


CROSBI ID: 987729 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Promjena pH, dielektričnih i senzorskih pokazatelja svježine lubina, Dicentrachus labrax (Linnaeus, 1758), pri različitim uvjetima pripreme i skladištenja
(Changes of pH, dielectric and sensoric freshness parameters of mediterranean sea bass, Dicentrachus labrax (Linnaeus, 1758), under different conditions of preparation and storage)

Autori
Donatović, Maro ; Gavrilović, Ana ; Ljubičić, Ana ; Brailo, Marina ; Jug-Dujaković, Jurica

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni

Izvornik
Zbornik radova 54. hrvatskog i 14. međunarodnog simpozija agronoma / Mioč. Boro ; Širić, Ivan - Zagreb : Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2019, 347-352

Skup
54. hrvatski i 14. međunarodni simpozij agronoma

Mjesto i datum
Vodice, Hrvatska, 17.02.2019. - 22.02.2019

Vrsta sudjelovanja
Predavanje

Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija

Ključne riječi
kvaliteta ribe ; konzerviranje hlađenjem ; rok trajanja ; svježina ribe ; Dicentrarchus labrax
(fish quality ; cold preservation ; shelf life ; fish freshness ; Dicentrarchus labrax)

Sažetak
Ovim istraživanjem utvrđene su promjene pH, dielektričnih svojstava i senzorskih pokazatelja svježine lubina, Dicentrarchus labrax, tijekom skladištenja na različitim temperaturama (4±1°C i 12 ±1°C ). Pored toga, uspoređeni su učinkovitost polusatnog tretmana ribe kupkom s 0, 9% NaCl u odnosu na klasično pakiranje ribe u podloške direktno s leda te učinak dvije najčešće korištene vrste stiropornih podložaka na očuvanje svježine ribe. Uzorci tretirani polusatnom kupkom 0, 9%- tne otopine NaCl te potom upakirani u standardne stiroporne podloške s upijačima i skladišteni na 4±1°C najduže su očuvali svježinu. Uzorci skladišteni na 12 ±1°C imali su najkraći rok upotrebe.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Interdisciplinarne prirodne znanosti, Poljoprivreda (agronomija), Biotehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb,
Sveučilište u Dubrovniku


Citiraj ovu publikaciju:

Donatović, Maro; Gavrilović, Ana; Ljubičić, Ana; Brailo, Marina; Jug-Dujaković, Jurica
Promjena pH, dielektričnih i senzorskih pokazatelja svježine lubina, Dicentrachus labrax (Linnaeus, 1758), pri različitim uvjetima pripreme i skladištenja // Zbornik radova 54. hrvatskog i 14. međunarodnog simpozija agronoma / Mioč. Boro ; Širić, Ivan (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2019. str. 347-352 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)
Donatović, M., Gavrilović, A., Ljubičić, A., Brailo, M. & Jug-Dujaković, J. (2019) Promjena pH, dielektričnih i senzorskih pokazatelja svježine lubina, Dicentrachus labrax (Linnaeus, 1758), pri različitim uvjetima pripreme i skladištenja. U: Mioč. Boro & Širić, I. (ur.)Zbornik radova 54. hrvatskog i 14. međunarodnog simpozija agronoma.
@article{article, author = {Donatovi\'{c}, Maro and Gavrilovi\'{c}, Ana and Ljubi\v{c}i\'{c}, Ana and Brailo, Marina and Jug-Dujakovi\'{c}, Jurica}, editor = {Mio\v{c}. Boro and \v{S}iri\'{c}, I.}, year = {2019}, pages = {347-352}, keywords = {kvaliteta ribe, konzerviranje hla\djenjem, rok trajanja, svje\v{z}ina ribe, Dicentrarchus labrax}, title = {Promjena pH, dielektri\v{c}nih i senzorskih pokazatelja svje\v{z}ine lubina, Dicentrachus labrax (Linnaeus, 1758), pri razli\v{c}itim uvjetima pripreme i skladi\v{s}tenja}, keyword = {kvaliteta ribe, konzerviranje hla\djenjem, rok trajanja, svje\v{z}ina ribe, Dicentrarchus labrax}, publisher = {Agronomski fakultet Sveu\v{c}ili\v{s}ta u Zagrebu}, publisherplace = {Vodice, Hrvatska} }
@article{article, author = {Donatovi\'{c}, Maro and Gavrilovi\'{c}, Ana and Ljubi\v{c}i\'{c}, Ana and Brailo, Marina and Jug-Dujakovi\'{c}, Jurica}, editor = {Mio\v{c}. Boro and \v{S}iri\'{c}, I.}, year = {2019}, pages = {347-352}, keywords = {fish quality, cold preservation, shelf life, fish freshness, Dicentrarchus labrax}, title = {Changes of pH, dielectric and sensoric freshness parameters of mediterranean sea bass, Dicentrachus labrax (Linnaeus, 1758), under different conditions of preparation and storage}, keyword = {fish quality, cold preservation, shelf life, fish freshness, Dicentrarchus labrax}, publisher = {Agronomski fakultet Sveu\v{c}ili\v{s}ta u Zagrebu}, publisherplace = {Vodice, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font