Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 987201

Bioiskoristivost proteina životinjskog i biljnog podrijetla


Matković Melki, Karmen
Bioiskoristivost proteina životinjskog i biljnog podrijetla, 2017. (popularni rad).


CROSBI ID: 987201 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Bioiskoristivost proteina životinjskog i biljnog podrijetla
(Bioavailability of proteins of animal and plant origin)

Autori
Matković Melki, Karmen

Izvornik
Hranologija

Vrsta, podvrsta
Ostale vrste radova, popularni rad

Godina
2017

Ključne riječi
proteini, bioiskoristivost
(proteins, bioavailability)

Sažetak
Proteini predstavljaju glavni građevni materijal našeg organizma, a uključeni su u gotovo sve biokemijske procese stanica. Da bi uopće sudjelovali u metaboličkim procesima, proteini prvo moraju putem životinjskih i biljnih izvora proći složeni put probave i apsorpcije, gdje njihova bioiskoristivost igra značajnu ulogu

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Nutricionizam



POVEZANOST RADA


Poveznice na cjeloviti tekst rada:

issuu.com

Citiraj ovu publikaciju:

Matković Melki, Karmen
Bioiskoristivost proteina životinjskog i biljnog podrijetla, 2017. (popularni rad).
Matković Melki, K. (2017) Bioiskoristivost proteina životinjskog i biljnog podrijetla. Hranologija. Popularni rad.
@unknown{unknown, author = {Matkovi\'{c} Melki, Karmen}, year = {2017}, keywords = {proteini, bioiskoristivost}, title = {Bioiskoristivost proteina \v{z}ivotinjskog i biljnog podrijetla}, keyword = {proteini, bioiskoristivost} }
@unknown{unknown, author = {Matkovi\'{c} Melki, Karmen}, year = {2017}, keywords = {proteins, bioavailability}, title = {Bioavailability of proteins of animal and plant origin}, keyword = {proteins, bioavailability} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font