Pregled bibliografske jedinice broj: 987201
Bioiskoristivost proteina životinjskog i biljnog podrijetla
Bioiskoristivost proteina životinjskog i biljnog podrijetla, 2017. (popularni rad).
CROSBI ID: 987201 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Bioiskoristivost proteina životinjskog i biljnog podrijetla
(Bioavailability of proteins of animal and plant origin)
Autori
Matković Melki, Karmen
Izvornik
Hranologija
Vrsta, podvrsta
Ostale vrste radova, popularni rad
Godina
2017
Ključne riječi
proteini, bioiskoristivost
(proteins, bioavailability)
Sažetak
Proteini predstavljaju glavni građevni materijal našeg organizma, a uključeni su u gotovo sve biokemijske procese stanica. Da bi uopće sudjelovali u metaboličkim procesima, proteini prvo moraju putem životinjskih i biljnih izvora proći složeni put probave i apsorpcije, gdje njihova bioiskoristivost igra značajnu ulogu
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Nutricionizam
POVEZANOST RADA