Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 986719

KVALITETA MESNIH PRIPRAVAKA OD JANJEĆEG MESA


Josić, Ivana
KVALITETA MESNIH PRIPRAVAKA OD JANJEĆEG MESA, 2019., diplomski rad, diplomski, Veterinarski fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 986719 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
KVALITETA MESNIH PRIPRAVAKA OD JANJEĆEG MESA
(THE QUALITY OF MEAT PRODUCTS FROM LAMB)

Autori
Josić, Ivana

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski

Fakultet
Veterinarski fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
08.02

Godina
2019

Stranica
42

Mentor
Cvrtila, Željka

Neposredni voditelj
Shek - Vugrovečki, Ana

Ključne riječi
mesni pripravci, kvaliteta, janjetina
(meat products, quality, lamb meat)

Sažetak
U radu je opisana proizvodnja i kvaliteta mesnih pripravaka na bazi janjećeg mesa uz dodatak junetine. Meso je potjecalo od zdravih životinja, koje su odabrane na osnovu biokemijskih pokazatelja, odnosno nalaza serumskih bjelančevina creske ovce. Cilj je ovoga rada bilo utvrditi senzorske značajke te kemijski sastav i kakvoću pripravaka od mljevenog mesa na bazi janjetine kao inovativnog proizvoda na tržištu. Na osnovi biokemijskih pokazatelja odabrano je 8 životinja. Odabrana mlada janjad klaonički je obrađena u odobrenom klaoničkom objektu. Dobiveno meso je razvrstano (meso I., II. i III. kategorije), pohranjeno u hlađenu komoru i dio upotrijebljeno za proizvodnju mesnih pripravaka. U senzornoj analizi pljeskavice su ocjenjene zadovoljavajućim ocjenama. Količina vode u pljeskavicama s dodatkom janjećeg mesa kretala se između 71, 40 % i 74, 70 %, količina masti od 3, 63% do 5, 52%, ukupnih bjelančevina od 15, 87% do 21, 24% i količina pepela od 1, 50% do 2, 76%.

Izvorni jezik
Hrvatski



POVEZANOST RADA


Profili:

Avatar Url Željka Cvrtila (mentor)

Avatar Url Ana Shek-Vugrovečki (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Josić, Ivana
KVALITETA MESNIH PRIPRAVAKA OD JANJEĆEG MESA, 2019., diplomski rad, diplomski, Veterinarski fakultet, Zagreb
Josić, I. (2019) 'KVALITETA MESNIH PRIPRAVAKA OD JANJEĆEG MESA', diplomski rad, diplomski, Veterinarski fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Josi\'{c}, Ivana}, year = {2019}, pages = {42}, keywords = {mesni pripravci, kvaliteta, janjetina}, title = {KVALITETA MESNIH PRIPRAVAKA OD JANJE\'{C}EG MESA}, keyword = {mesni pripravci, kvaliteta, janjetina}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Josi\'{c}, Ivana}, year = {2019}, pages = {42}, keywords = {meat products, quality, lamb meat}, title = {THE QUALITY OF MEAT PRODUCTS FROM LAMB}, keyword = {meat products, quality, lamb meat}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font