Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 985918

Tehnologija prehrane


Antunović, Slavica
Tehnologija prehrane // Osnove agroturizma / Bolfek, Berislav ; Mirosavljević, Krunoslav (ur.).
Slavonski Brod: Veleučilište u Slavonskom Brodu (VUSB), 2011. str. 163-180


CROSBI ID: 985918 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Tehnologija prehrane
(Nutrition technology)

Autori
Antunović, Slavica

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Poglavlja u knjigama, ostalo

Knjiga
Osnove agroturizma

Urednik/ci
Bolfek, Berislav ; Mirosavljević, Krunoslav

Izdavač
Veleučilište u Slavonskom Brodu (VUSB)

Grad
Slavonski Brod

Godina
2011

Raspon stranica
163-180

ISBN
978-953-55970-6-3

Ključne riječi
prehrambena roba ; ugostiteljstvo i turizam ; prerađevine i namirnice biljnog podrijetla ; prerađevine i namirnice životinjskog podrijetla
(food commodities ; catering and tourism ; products and foods of plant origin ; products and foods of animal origin)

Sažetak
Osim uživanja u ljepotama autentičnih seoskih imanja, agroturizam nudi i uživanje u specijalitetima domaće kuhinje karakteristične za određeno podneblje. Da bi se pripremila jela i pića koja će domaćini ponuditi gostima potrebne su određene namirnice. Stoga se u poglavlju "Tehnologija prehrane" upoznajemo sa sirovinama biljnog i životinjskog podrijetla i njihovim prerađevinama koje se koriste za proizvodnju namirnica neophodnih za pripremanje hrane. Sirovine biljnog podrijetla su: žitarice, povrće, voće i njihove prerađevine. Sirovine životinjskog podrijetla su: meso, mlijeko i proizvodi dobiveni njihovom preradom. Obrađena su osnovna znanja o pojmu prehrambene robe, kakvoći i zdravstvenoj ispravnosti sirovina i njihovih prerađevina te navedeni načini razvrstavanja namirnica kao i zakonski propisi u sustavu prehrambenog prava. Prezentirani su tehnološki postupci prerade, konzerviranja te čuvanja i skladištenja navedenih namirnica.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija), Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Veleučilište u Slavonskom Brodu

Profili:

Avatar Url Slavica Antunović (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Antunović, Slavica
Tehnologija prehrane // Osnove agroturizma / Bolfek, Berislav ; Mirosavljević, Krunoslav (ur.).
Slavonski Brod: Veleučilište u Slavonskom Brodu (VUSB), 2011. str. 163-180
Antunović, S. (2011) Tehnologija prehrane. U: Bolfek, B. & Mirosavljević, K. (ur.) Osnove agroturizma. Slavonski Brod, Veleučilište u Slavonskom Brodu (VUSB), str. 163-180.
@inbook{inbook, author = {Antunovi\'{c}, Slavica}, year = {2011}, pages = {163-180}, keywords = {prehrambena roba, ugostiteljstvo i turizam, prera\djevine i namirnice biljnog podrijetla, prera\djevine i namirnice \v{z}ivotinjskog podrijetla}, isbn = {978-953-55970-6-3}, title = {Tehnologija prehrane}, keyword = {prehrambena roba, ugostiteljstvo i turizam, prera\djevine i namirnice biljnog podrijetla, prera\djevine i namirnice \v{z}ivotinjskog podrijetla}, publisher = {Veleu\v{c}ili\v{s}te u Slavonskom Brodu (VUSB)}, publisherplace = {Slavonski Brod} }
@inbook{inbook, author = {Antunovi\'{c}, Slavica}, year = {2011}, pages = {163-180}, keywords = {food commodities, catering and tourism, products and foods of plant origin, products and foods of animal origin}, isbn = {978-953-55970-6-3}, title = {Nutrition technology}, keyword = {food commodities, catering and tourism, products and foods of plant origin, products and foods of animal origin}, publisher = {Veleu\v{c}ili\v{s}te u Slavonskom Brodu (VUSB)}, publisherplace = {Slavonski Brod} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font