Pregled bibliografske jedinice broj: 985614
Proizvodnja kašastih sokova
Proizvodnja kašastih sokova, 2018., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
CROSBI ID: 985614 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Proizvodnja kašastih sokova
(Production of nectars)
Autori
Knezović, Iva
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski
Fakultet
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek
Mjesto
Osijek
Datum
27.09
Godina
2018
Stranica
35
Mentor
Nedić Tiban, Nela
Ključne riječi
kašasti sok ; voće ; povrće
(nectars ; fruit ; vegetable)
Sažetak
Kašasti sokovi su vrlo specifični u odnosu na ostale sokove jer osim tekuće faze sadrže i čvrste, netopljive sastojke ploda. Po izgledu i viskoznosti podsjećaju na kašu, te su po tome i dobili ime. Sukladno važećem Pravilniku, u radu su prikazane odredbe vezane za definiranje ove grupe proizvoda, zatim sirovine koje se koriste za preradu u kašaste sokove, proces proizvodnje kašastih sokova od voća i povrća, kao i novija tehnološka rješenja. Kao i u drugim tehnologijama, tako i u proizvodnji kašastih sokova vlada trend obogaćivanja sokova vrijednim nutrijentima, antioksidansima i fitokemikalijama.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
Profili:
Nela Nedić Tiban
(mentor)