Pregled bibliografske jedinice broj: 984893
Proizvodnja hrane u budućnosti s obzirom na raspoložive prirodne resurse i prisutne klimatske promjene
Proizvodnja hrane u budućnosti s obzirom na raspoložive prirodne resurse i prisutne klimatske promjene // Proceedings & abstracts 9th international scientific/professional conference Agriculture in nature and environment protection / Rašić, Sanda ; Mijić, Pero (ur.).
Osijek: Glas Slavonije, 2016. str. 199-203 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), ostalo)
CROSBI ID: 984893 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Proizvodnja hrane u budućnosti s obzirom na raspoložive prirodne resurse i prisutne klimatske promjene
(Food production in the future due to available natural resources and current climate changes)
Autori
Božić-Ostojić, Ljiljana ; Antunović, Slavica ; Boček, Magdalena, Antunović, Luka
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), ostalo
Izvornik
Proceedings & abstracts 9th international scientific/professional conference Agriculture in nature and environment protection
/ Rašić, Sanda ; Mijić, Pero - Osijek : Glas Slavonije, 2016, 199-203
Skup
Agriculture in nature and environment protection
Mjesto i datum
Vukovar, Hrvatska, 06.06.2016. - 08.06.2016
Vrsta sudjelovanja
Predavanje
Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija
Ključne riječi
proizvodnja hrane, populacija, klimatske promjene
(food production, population, climate changes)
Sažetak
U ekstremnom siromaštvu 1990. godine živjelo je 1, 9 milijardi ljudi. Iako je ova brojka smanjena na 836 milijuna u 2015. godini, još uvijek gladuje svaka osma osoba u svijetu. Do 2075. godine očekuje se porast populacije na 9, 5 milijardi što istovremeno znači veću potrošnju hrane i vode. Zbog ograničenih prirodnih resursa i prisutnih klimatskih promjena teško je predvidjeti dostupnost i raspoloživost hrane u budućnosti. Uz prilagodbe u proizvodnji, nužno je kroz educiranje podizati svijest o potrebi ravnomjernije raspodjele i sprječavanja bacanja hrane.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Veleučilište u Slavonskom Brodu