Pregled bibliografske jedinice broj: 984664
Dijetetske slastice Priručnik za izradu dijetetskih slastica
Dijetetske slastice Priručnik za izradu dijetetskih slastica / Horvat, Goran (ur.).
Zagreb: Pučko otvoreno učilište Zagreb Ulica grada Vukovara 68, Zagreb, 2016
CROSBI ID: 984664 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Dijetetske slastice Priručnik za izradu dijetetskih slastica
(Dietetic Desserts Dietetic Dessert Making Manual)
Autori
Matković Melki, Karmen ; Vujinović, Mario
Vrsta obrazovnog materijala
Priručnik (nedefinirano)
Izdavač
Pučko otvoreno učilište Zagreb Ulica grada Vukovara 68, Zagreb
Grad
Zagreb
Godina
2016
Stranica
97
ISBN
978-953-254-038-3
Ključne riječi
Dijetetika, slastičarstvo, dijetetske slastice
(Dietetics, pastry, dietetic desserts)
Sažetak
Moderno slastičarstvo integrira nutricionizam kao ključnu komponentu u osposobljavanju slastičara za pripremu slastica prema dijetetskim potrebama. Naime, pojavnost zdravstvenih stanja koja zahtijevaju specifičan režim prehrane su u konstantnom porastu, od alergija i intolerancija na hranu, celijakije, dijabetesa do pretilosti i metaboličkog sindroma. Ako se tome pridodaju i osobni prehrambeni odabiri prema etičkim ili vjerskim načelima, jasna je potreba za nutricionističkom komponentom stručnog usavršavanja u slastičarstvu. Priručnik obuhvaća receptre dijetetskih slastica uz popis specifičnih prehrambenih osobitosti koji kroz kratki opis i razloge pojedinih zdravstvenih stanja i prehrambenih odabira definira ciljne skupine i prehrambene preporuke te osnovne smjernice za pripremu slastica prema specifičnim dijetetskim potrebama.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija, Nutricionizam
POVEZANOST RADA