Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 982344

USPOREDBA PREHRAMBENE VRIJEDNOSTI PROTEINA IZ ANIMALNIH I BILJNIH IZVORA


Franković, Lucija
USPOREDBA PREHRAMBENE VRIJEDNOSTI PROTEINA IZ ANIMALNIH I BILJNIH IZVORA, 2017., diplomski rad, diplomski, Prirodoslovno-matematički fakultet Split, Split


CROSBI ID: 982344 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
USPOREDBA PREHRAMBENE VRIJEDNOSTI PROTEINA IZ ANIMALNIH I BILJNIH IZVORA
(COMPARISON OF NUTRITIONAL VALUE OF PROTEIN FROM ANIMAL AND PLANT SOURCES)

Autori
Franković, Lucija

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski

Fakultet
Prirodoslovno-matematički fakultet Split

Mjesto
Split

Datum
16.09

Godina
2017

Stranica
26

Mentor
Orhanović, Stjepan

Neposredni voditelj
Vuletić Nenad

Ključne riječi
proteini, aminokiseline, prehrana, kiselost, estrogen, IGF-1
(protein, amino acids, diet, acidity, estrogen, IGF-1)

Sažetak
Proteini su važni makronutijenti neophodni za normalno funkcioniranje ljudskog organizma. Rad proučava razliku između životinjskih i biljnih proteina prema njihovom aminokiselinskom sastavu te utjecaju na ljudski organizam. Obrađuju se stare teme kiselosti i njenog pretpostavljenog učinka, te novije spoznaje poput klasifikacije obrađenog crvenog mesa u grupu 1 kancerogena koje su usmjerile ovaj rad, između ostalog, na proučavanje estrogena, IGF- 1-a, mutagenih spojeva dobiveni pri toplinskoj obradi te kolesterola. S ciljem poboljšanja kvalitete života treba uzeti u obzir dobre i loše utjecaje prehrane sa i bez životinjskih proizvoda.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Kemija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prirodoslovno-matematički fakultet, Split

Profili:

Avatar Url Stjepan Orhanović (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Franković, Lucija
USPOREDBA PREHRAMBENE VRIJEDNOSTI PROTEINA IZ ANIMALNIH I BILJNIH IZVORA, 2017., diplomski rad, diplomski, Prirodoslovno-matematički fakultet Split, Split
Franković, L. (2017) 'USPOREDBA PREHRAMBENE VRIJEDNOSTI PROTEINA IZ ANIMALNIH I BILJNIH IZVORA', diplomski rad, diplomski, Prirodoslovno-matematički fakultet Split, Split.
@phdthesis{phdthesis, author = {Frankovi\'{c}, Lucija}, year = {2017}, pages = {26}, keywords = {proteini, aminokiseline, prehrana, kiselost, estrogen, IGF-1}, title = {USPOREDBA PREHRAMBENE VRIJEDNOSTI PROTEINA IZ ANIMALNIH I BILJNIH IZVORA}, keyword = {proteini, aminokiseline, prehrana, kiselost, estrogen, IGF-1}, publisherplace = {Split} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Frankovi\'{c}, Lucija}, year = {2017}, pages = {26}, keywords = {protein, amino acids, diet, acidity, estrogen, IGF-1}, title = {COMPARISON OF NUTRITIONAL VALUE OF PROTEIN FROM ANIMAL AND PLANT SOURCES}, keyword = {protein, amino acids, diet, acidity, estrogen, IGF-1}, publisherplace = {Split} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font