Pregled bibliografske jedinice broj: 981700
Pravni okvir za sigurnost hrane na primjeru Valamar Diamant hotela u Poreču
Pravni okvir za sigurnost hrane na primjeru Valamar Diamant hotela u Poreču // 3. Međunarodna konferencija “Vallis Aurea” “Regionalni razvoj” / Katalinić, Branko (ur.).
Požega: Veleučilište u Požegi, 2012. str. 905-911 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)
CROSBI ID: 981700 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Pravni okvir za sigurnost hrane na primjeru Valamar Diamant hotela u Poreču
(Legal framework for food safety in the case of the Valamar Diamant hotel in Poreč)
Autori
Šaškin, Branka ; Šokčević, Sandra ; Stanissa, Eugen
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni
Izvornik
3. Međunarodna konferencija “Vallis Aurea” “Regionalni razvoj”
/ Katalinić, Branko - Požega : Veleučilište u Požegi, 2012, 905-911
ISBN
978-953-7744-16-8
Skup
3. Međunarodna konferencija “Vallis Aurea” s centralnom temeom “Regionalni razvoj”,
Mjesto i datum
Požega, Hrvatska, 05.10.2012
Vrsta sudjelovanja
Predavanje
Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija
Ključne riječi
kvaliteta i sigurnost namirnica, HACCAP, Zakon o hrani, higijena osoblja i namirnica u hotelskoj industriji
(quality and food safety, HACCAP, Food Act, staff and food hygiene in the hotel industry)
Sažetak
U procesu pridruživanja Europskoj uniji u Hrvatskoj su bitno promijenjeni propisi vezani za sigurnost hrane. Sigurnost hrane i njezina kakvoća veoma su važan čimbenik koji upućuje na ključnu ulogu poznavanja zakonodavstva vezanog za hranu. Stoga se u radu istražuju i analiziraju hotelski standardi o kvaliteti i sigurnosti namirnica u hotelu Valamar Diamant iz Poreča i njihova usklađenost s pravnim okvirom i zhtjevima EU.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Ekonomija
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Visoka poslovna škola s pravom javnosti,
Sveučilište Libertas
Profili:
Sandra Šokčević
(autor)