Pregled bibliografske jedinice broj: 980128
Što sve utječe na okus mesa divljači
Što sve utječe na okus mesa divljači // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, XX (2018), 6; 510-515 doi:10.31727/m.20.6.3 (domaća recenzija, pregledni rad, znanstveni)
CROSBI ID: 980128 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Što sve utječe na okus mesa divljači
(What influence the taste of the game meat)
Autori
Vukšić, Neška ; Budor Ivica
Izvornik
Meso : prvi hrvatski časopis o mesu (1332-0025) XX
(2018), 6;
510-515
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, pregledni rad, znanstveni
Ključne riječi
divljač, kvaliteta mesa, okus mesa
(game, meat quality, taste of the meat)
Sažetak
U radu su opisani različiti čimbenici koji utječu na kvalitetu i okus mesa divljači. Meso divljači alternativa je tradicionalnom crvenom mesu. Današnji potrošači sve više paze na kvalitetu i zdravstvenu ispravnost proizvoda. Od mesa na tržištu očekuje se povoljna nutritivna vrijednost, svježina, sočnost i dobar okus. Aroma je vrlo važan pokazatelj koji doprinosi senzornoj kvaliteti mesa i mesnih proizvoda. Vrlo je malo istraživanja dostupno o čimbenicima koji utječu na okus mesa divljači, stoga je cilj ovoga pregleda literature raspraviti o ključnim čimbenicima koji utječu na okus mesa divljači.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)