Pregled bibliografske jedinice broj: 976874
Utjecaj gastronomije na razvoj suvremenog turizma u Hrvatskoj
Utjecaj gastronomije na razvoj suvremenog turizma u Hrvatskoj // Zbornik radova Međimurskog veleučilišta u Čakovcu, 8 (2017), 1; 33-38 (domaća recenzija, članak, stručni)
CROSBI ID: 976874 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Utjecaj gastronomije na razvoj suvremenog turizma u Hrvatskoj
Autori
Krstulović, Katarina ; Sunara, Živana
Izvornik
Zbornik radova Međimurskog veleučilišta u Čakovcu (1847-702X) 8
(2017), 1;
33-38
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, stručni
Ključne riječi
turizam ; gastronomija ; novi trendovi
Sažetak
Čovjek je razvojem žudio za što boljom i kvalitetnijom prehranom. Samim tim mijenjao se i način pripremanja hrane i pića, poprimajući nove i inovativnije oblike. Kombinacija tradicije i novih ideja prerasli su u kulinarsko umijeće, tj. gastronomiju. Iako se gastronomija smatra jednom od novijih disciplina vezanih za hranu, turizam, ugostiteljstvo i menadžment, njezini početci sežu daleko u povijest. Ipak, možemo reći da je posljednjih desetljeća gastronomija doživjela najveći uzlet. Gastronomija kao važan segment turizma sve više dobiva na svom značaju te postaje treći po redu motiv dolaska turista iz stranih zemalja u Republiku Hrvatsku. Navedeni podatci govore u prilog koliko je jačanje gastronomske scene važno za razvoj hrvatskog turizma u budućnosti. Pomoću zanimljive gastronomske ponude koja će u sebi imati segment novih iskustava i doživljaja možemo graditi imidž Hrvatske kao važne gastronomske destinacije.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Interdisciplinarne društvene znanosti
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Visoka škola za menadžment i dizajn Aspira, Split