Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 976874

Utjecaj gastronomije na razvoj suvremenog turizma u Hrvatskoj


Krstulović, Katarina; Sunara, Živana
Utjecaj gastronomije na razvoj suvremenog turizma u Hrvatskoj // Zbornik radova Međimurskog veleučilišta u Čakovcu, 8 (2017), 1; 33-38 (domaća recenzija, članak, stručni)


CROSBI ID: 976874 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Utjecaj gastronomije na razvoj suvremenog turizma u Hrvatskoj

Autori
Krstulović, Katarina ; Sunara, Živana

Izvornik
Zbornik radova Međimurskog veleučilišta u Čakovcu (1847-702X) 8 (2017), 1; 33-38

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, stručni

Ključne riječi
turizam ; gastronomija ; novi trendovi

Sažetak
Čovjek je razvojem žudio za što boljom i kvalitetnijom prehranom. Samim tim mijenjao se i način pripremanja hrane i pića, poprimajući nove i inovativnije oblike. Kombinacija tradicije i novih ideja prerasli su u kulinarsko umijeće, tj. gastronomiju. Iako se gastronomija smatra jednom od novijih disciplina vezanih za hranu, turizam, ugostiteljstvo i menadžment, njezini početci sežu daleko u povijest. Ipak, možemo reći da je posljednjih desetljeća gastronomija doživjela najveći uzlet. Gastronomija kao važan segment turizma sve više dobiva na svom značaju te postaje treći po redu motiv dolaska turista iz stranih zemalja u Republiku Hrvatsku. Navedeni podatci govore u prilog koliko je jačanje gastronomske scene važno za razvoj hrvatskog turizma u budućnosti. Pomoću zanimljive gastronomske ponude koja će u sebi imati segment novih iskustava i doživljaja možemo graditi imidž Hrvatske kao važne gastronomske destinacije.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Interdisciplinarne društvene znanosti



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Visoka škola za menadžment i dizajn Aspira, Split


Citiraj ovu publikaciju:

Krstulović, Katarina; Sunara, Živana
Utjecaj gastronomije na razvoj suvremenog turizma u Hrvatskoj // Zbornik radova Međimurskog veleučilišta u Čakovcu, 8 (2017), 1; 33-38 (domaća recenzija, članak, stručni)
Krstulović, K. & Sunara, Ž. (2017) Utjecaj gastronomije na razvoj suvremenog turizma u Hrvatskoj. Zbornik radova Međimurskog veleučilišta u Čakovcu, 8 (1), 33-38.
@article{article, author = {Krstulovi\'{c}, Katarina and Sunara, \v{Z}ivana}, year = {2017}, pages = {33-38}, keywords = {turizam, gastronomija, novi trendovi}, journal = {Zbornik radova Me\djimurskog veleu\v{c}ili\v{s}ta u \v{C}akovcu}, volume = {8}, number = {1}, issn = {1847-702X}, title = {Utjecaj gastronomije na razvoj suvremenog turizma u Hrvatskoj}, keyword = {turizam, gastronomija, novi trendovi} }
@article{article, author = {Krstulovi\'{c}, Katarina and Sunara, \v{Z}ivana}, year = {2017}, pages = {33-38}, keywords = {turizam, gastronomija, novi trendovi}, journal = {Zbornik radova Me\djimurskog veleu\v{c}ili\v{s}ta u \v{C}akovcu}, volume = {8}, number = {1}, issn = {1847-702X}, title = {Utjecaj gastronomije na razvoj suvremenog turizma u Hrvatskoj}, keyword = {turizam, gastronomija, novi trendovi} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font