Pregled bibliografske jedinice broj: 975394
Utjecaj različitih tehnoloških postupaka na kakvoću vina Syrah
Utjecaj različitih tehnoloških postupaka na kakvoću vina Syrah // 4th International Conference "Vallis Aurea" : focus on regional and innovation development / Katalinić, Branko (ur.).
Požega: Veleučilište u Požegi, 2014. str. 415-419 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni)
CROSBI ID: 975394 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Utjecaj različitih tehnoloških postupaka na kakvoću vina Syrah
(Influence of different technological processes on the quality of Syrah wine)
Autori
Mesić, Josip ; Obradović, Valentina ; Svitlica, Brankica ; Mesić, Luka
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), stručni
Izvornik
4th International Conference "Vallis Aurea" : focus on regional and innovation development
/ Katalinić, Branko - Požega : Veleučilište u Požegi, 2014, 415-419
Skup
4th International Conference "Vallis Aurea" : focus on regional and innovation development
Mjesto i datum
Požega, Hrvatska, 18.09.2014. - 20.09.2014
Vrsta sudjelovanja
Predavanje
Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija
Ključne riječi
syrah, maceracija, Vinogorje Kutjevo
(Syrah, maceration, vineyard Kutjevo)
Sažetak
Syrah je kultivar toplijih područja. U vinogorju Kutjevo uzgaja se unazad nekoliko godina iako klimatski uvjeti u pravilu nisu idealni za ovaj kultivar. Cilj rada je bio prikazati kako različitim tehnološkim postupcima tijekom vinifikacije i proizvodnjom različitih stilova možemo postići optimalnu kakvoću vina.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Veleučilište u Požegi