Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 974320

OZLJEDE NA RADU U PREHRAMBENOJ INDUSTRIJI U REPUBLICI HRVATSKOJ ZA PERIOD 2014. – 2016.


Blažić, Marijana; Kralj, Elizabeta; Biličić, Irena; Zavadlav, Sandra; Cekurić, Alen
OZLJEDE NA RADU U PREHRAMBENOJ INDUSTRIJI U REPUBLICI HRVATSKOJ ZA PERIOD 2014. – 2016. // Book of Proceedings of 7th International Professional and Scientific Conference “Occupational Safety and Health” / Kirin, S. (ur.).
Karlovac, 2018. str. 77-83 (poster, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni)


CROSBI ID: 974320 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
OZLJEDE NA RADU U PREHRAMBENOJ INDUSTRIJI U REPUBLICI HRVATSKOJ ZA PERIOD 2014. – 2016.
(OCCUPATIONAL INJURIES IN FOOD INDUSTRY IN CROATIA IN THE 2014 TO 2016 PERIOD)

Autori
Blažić, Marijana ; Kralj, Elizabeta ; Biličić, Irena ; Zavadlav, Sandra ; Cekurić, Alen

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), stručni

Izvornik
Book of Proceedings of 7th International Professional and Scientific Conference “Occupational Safety and Health” / Kirin, S. - Karlovac, 2018, 77-83

Skup
7. međunarodni stručno-znanstveni skup "Zaštita na radu i zaštita zdravlja"

Mjesto i datum
Zadar, Hrvatska, 12.09.2018. - 15.09.2018

Vrsta sudjelovanja
Poster

Vrsta recenzije
Domaća recenzija

Ključne riječi
sigurnost na radu ; ozljede na radu ; prehrambena industrija ; mjere prevencije ozljeđivanja
(occupational safety ; occupational injuries ; food industry ; injury prevention measures)

Sažetak
Broj prijavljenih ozljeda na radu jedan je od osnovnih pokazatelja stanja i razvoja sigurnosti na radu u Republici Hrvatskoj. Na osnovu podataka prikupljenih od Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, o broju prijavljenih ozljeda na radu u prehrambenoj industriji u Republici Hrvatskoj u periodu od siječnja 2014. do prosinca 2016. godine, analiziran je trend kretanja broja evidentiranih ozljeda u prehrambenoj industriji uzimajući u obzir djelatnost prehrambene industrije, osposobljenost radnika za rad na siguran način, karakteristike ozljeda i njihove posljedice. Rezultati analize prikupljenih podataka pokazali su trenutno stanje sigurnosti radnika u prehrambenoj industriji u promatranom periodu te stanje mjera prevencije ozljeđivanja radnika. Temeljem provedene analize zaključeno je o potrebi poduzimanja određenih mjera prevencije ozljeđivanja na radu i aktivnosti za smanjenje trenda kretanja ozljeda evidentiranih u prehrambenoj industriji.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Veleučilište u Karlovcu

Profili:

Avatar Url Sandra Zavadlav (autor)

Avatar Url Marijana Blazic (autor)

Avatar Url Elizabeta Zandona (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Blažić, Marijana; Kralj, Elizabeta; Biličić, Irena; Zavadlav, Sandra; Cekurić, Alen
OZLJEDE NA RADU U PREHRAMBENOJ INDUSTRIJI U REPUBLICI HRVATSKOJ ZA PERIOD 2014. – 2016. // Book of Proceedings of 7th International Professional and Scientific Conference “Occupational Safety and Health” / Kirin, S. (ur.).
Karlovac, 2018. str. 77-83 (poster, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni)
Blažić, M., Kralj, E., Biličić, I., Zavadlav, S. & Cekurić, A. (2018) OZLJEDE NA RADU U PREHRAMBENOJ INDUSTRIJI U REPUBLICI HRVATSKOJ ZA PERIOD 2014. – 2016.. U: Kirin, S. (ur.)Book of Proceedings of 7th International Professional and Scientific Conference “Occupational Safety and Health”.
@article{article, author = {Bla\v{z}i\'{c}, Marijana and Kralj, Elizabeta and Bili\v{c}i\'{c}, Irena and Zavadlav, Sandra and Cekuri\'{c}, Alen}, editor = {Kirin, S.}, year = {2018}, pages = {77-83}, keywords = {sigurnost na radu, ozljede na radu, prehrambena industrija, mjere prevencije ozlje\djivanja}, title = {OZLJEDE NA RADU U PREHRAMBENOJ INDUSTRIJI U REPUBLICI HRVATSKOJ ZA PERIOD 2014. – 2016.}, keyword = {sigurnost na radu, ozljede na radu, prehrambena industrija, mjere prevencije ozlje\djivanja}, publisherplace = {Zadar, Hrvatska} }
@article{article, author = {Bla\v{z}i\'{c}, Marijana and Kralj, Elizabeta and Bili\v{c}i\'{c}, Irena and Zavadlav, Sandra and Cekuri\'{c}, Alen}, editor = {Kirin, S.}, year = {2018}, pages = {77-83}, keywords = {occupational safety, occupational injuries, food industry, injury prevention measures}, title = {OCCUPATIONAL INJURIES IN FOOD INDUSTRY IN CROATIA IN THE 2014 TO 2016 PERIOD}, keyword = {occupational safety, occupational injuries, food industry, injury prevention measures}, publisherplace = {Zadar, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font