Pregled bibliografske jedinice broj: 974320
OZLJEDE NA RADU U PREHRAMBENOJ INDUSTRIJI U REPUBLICI HRVATSKOJ ZA PERIOD 2014. – 2016.
OZLJEDE NA RADU U PREHRAMBENOJ INDUSTRIJI U REPUBLICI HRVATSKOJ ZA PERIOD 2014. – 2016. // Book of Proceedings of 7th International Professional and Scientific Conference “Occupational Safety and Health” / Kirin, S. (ur.).
Karlovac, 2018. str. 77-83 (poster, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni)
CROSBI ID: 974320 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
OZLJEDE NA RADU U PREHRAMBENOJ INDUSTRIJI U REPUBLICI HRVATSKOJ ZA PERIOD 2014. – 2016.
(OCCUPATIONAL INJURIES IN FOOD INDUSTRY IN CROATIA IN THE 2014 TO 2016 PERIOD)
Autori
Blažić, Marijana ; Kralj, Elizabeta ; Biličić, Irena ; Zavadlav, Sandra ; Cekurić, Alen
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), stručni
Izvornik
Book of Proceedings of 7th International Professional and Scientific Conference “Occupational Safety and Health”
/ Kirin, S. - Karlovac, 2018, 77-83
Skup
7. međunarodni stručno-znanstveni skup "Zaštita na radu i zaštita zdravlja"
Mjesto i datum
Zadar, Hrvatska, 12.09.2018. - 15.09.2018
Vrsta sudjelovanja
Poster
Vrsta recenzije
Domaća recenzija
Ključne riječi
sigurnost na radu ; ozljede na radu ; prehrambena industrija ; mjere prevencije ozljeđivanja
(occupational safety ; occupational injuries ; food industry ; injury prevention measures)
Sažetak
Broj prijavljenih ozljeda na radu jedan je od osnovnih pokazatelja stanja i razvoja sigurnosti na radu u Republici Hrvatskoj. Na osnovu podataka prikupljenih od Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, o broju prijavljenih ozljeda na radu u prehrambenoj industriji u Republici Hrvatskoj u periodu od siječnja 2014. do prosinca 2016. godine, analiziran je trend kretanja broja evidentiranih ozljeda u prehrambenoj industriji uzimajući u obzir djelatnost prehrambene industrije, osposobljenost radnika za rad na siguran način, karakteristike ozljeda i njihove posljedice. Rezultati analize prikupljenih podataka pokazali su trenutno stanje sigurnosti radnika u prehrambenoj industriji u promatranom periodu te stanje mjera prevencije ozljeđivanja radnika. Temeljem provedene analize zaključeno je o potrebi poduzimanja određenih mjera prevencije ozljeđivanja na radu i aktivnosti za smanjenje trenda kretanja ozljeda evidentiranih u prehrambenoj industriji.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Veleučilište u Karlovcu