Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 972134

Primjena kvasca Saccharomyces cerevisiae u biotehnološkoj proizvodnji


Guberac, Marija
Primjena kvasca Saccharomyces cerevisiae u biotehnološkoj proizvodnji, 2018., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek


CROSBI ID: 972134 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Primjena kvasca Saccharomyces cerevisiae u biotehnološkoj proizvodnji
(The use of Saccharomyces cerevisiae in biotechnological production)

Autori
Guberac, Marija

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Mjesto
Osijek

Datum
24.09

Godina
2018

Stranica
25

Mentor
Velić, Natalija

Ključne riječi
kvasci ; Saccharomyces cerevisiae ; biotehnološka proizvodnja
(yeast ; Saccharomyces cerevisiae ; biotechnological production)

Sažetak
Pretpostavlja se kako su kvasci iz roda Saccharomyces najstariji komercijalno korišteni mikroorganizmi. Najznačajniji predstavnik ovog roda je kvasac Saccharomyces cerevisiae, koji je najčešće korišten kvasac u biotehnološkoj proizvodnji. Različiti sojevi ovog kvasca upotrebljavaju se u proizvodnji piva, vina, jakih alkoholnih pića, etanola (biogoriva), enzima, biofarmaceutika te u pekarstvu. Ovaj kvasac ujedno je i temeljni modelni organizam za proučavanje eukariotske stanice, koji se odlikuje jedostavnim i jeftinim uzgojem i lakom genetičkom manipulacijom. Cilj rada je dati prikaz osnovnih svojstava kvasca S. cerevisiae te njegove primjene u biotehnološkoj proizvodnji.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Biotehnologija, Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Natalija Velić (mentor)

Citiraj ovu publikaciju:

Guberac, Marija
Primjena kvasca Saccharomyces cerevisiae u biotehnološkoj proizvodnji, 2018., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
Guberac, M. (2018) 'Primjena kvasca Saccharomyces cerevisiae u biotehnološkoj proizvodnji', diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek.
@phdthesis{phdthesis, author = {Guberac, Marija}, year = {2018}, pages = {25}, keywords = {kvasci, Saccharomyces cerevisiae, biotehnolo\v{s}ka proizvodnja}, title = {Primjena kvasca Saccharomyces cerevisiae u biotehnolo\v{s}koj proizvodnji}, keyword = {kvasci, Saccharomyces cerevisiae, biotehnolo\v{s}ka proizvodnja}, publisherplace = {Osijek} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Guberac, Marija}, year = {2018}, pages = {25}, keywords = {yeast, Saccharomyces cerevisiae, biotechnological production}, title = {The use of Saccharomyces cerevisiae in biotechnological production}, keyword = {yeast, Saccharomyces cerevisiae, biotechnological production}, publisherplace = {Osijek} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font