Pregled bibliografske jedinice broj: 970671
Može li omega-3 fortificirana hrana poboljšati kardiovaskularno zdravlje?
Može li omega-3 fortificirana hrana poboljšati kardiovaskularno zdravlje? // 3. simpozij primarna i sekundarna prevencija bolesti suvremenog čovjeka
Osijek, Hrvatska, 2018. (predavanje, recenziran, neobjavljeni rad, znanstveni)
CROSBI ID: 970671 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Može li omega-3 fortificirana hrana poboljšati
kardiovaskularno zdravlje?
(Can omega-3 fortified food improve cardiovascular
health?)
Autori
Drenjančević, Ines
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, neobjavljeni rad, znanstveni
Skup
3. simpozij primarna i sekundarna prevencija bolesti suvremenog čovjeka
Mjesto i datum
Osijek, Hrvatska, 16.11.2018. - 17.11.2018
Vrsta sudjelovanja
Predavanje
Vrsta recenzije
Recenziran
Ključne riječi
omega-3 jaja ; kardiovaskularno zdravlje
(omega-3 eggs ; cardiovascular health)
Sažetak
Prezentirane su nove spoznaje o omega-3 slobodnim masnim kiselinama, njihovom značenju za kardiovaskularno zdravlje i endotelnu funkciju i novi rezultati o mikrovaskularnoj funkciji kod ispitanika koji su koristili omega-3 obogaćena jaja.
Izvorni jezik
Engleski
Znanstvena područja
Temeljne medicinske znanosti, Kliničke medicinske znanosti, Biotehnologija, Biotehnologija u biomedicini (prirodno područje, biomedicina i zdravstvo, biotehničko područje)
Napomena
Work supported by European Structural and Investment Funds for Croatian National Scientific Center of Excellence for Personalized Health Care, University Josip Juraj Strossmayer Osijek, #KK.01.1.1.01.0010
POVEZANOST RADA
Projekti:
Croatian National Scientific Center of Excellence for Personalized Health Care
University Josip Juraj Strossmayer Osijek
#KK.01.1.1.01.0010
Ustanove:
Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek,
Medicinski fakultet, Osijek
Profili:
Ines Drenjančević
(autor)