Pregled bibliografske jedinice broj: 969688
Perspektive razvoja kontinentalnog turizma Varaždinske županije
Perspektive razvoja kontinentalnog turizma Varaždinske županije // 26. tradicionalno savjetovanje "Ekonomska politika Hrvatske u 2019" / Podrug Najla (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo ekonomista, 2018. str. 292-312 (ostalo, podatak o recenziji nije dostupan, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)
CROSBI ID: 969688 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Perspektive razvoja kontinentalnog turizma Varaždinske županije
(Prospects for the development of continental tourism in Varaždin County)
Autori
Borščak, Andreja ; Vuković, Dijana ; Hunjet, Anica
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni
Izvornik
26. tradicionalno savjetovanje "Ekonomska politika Hrvatske u 2019"
/ Podrug Najla - Zagreb : Hrvatsko društvo ekonomista, 2018, 292-312
ISBN
978-953-262-111-2
Skup
26. tradicionalno savjetovanje Ekonomska politika Hrvatke u 2019.
Mjesto i datum
Opatija, Hrvatska, 07.11.2018. - 09.11.2018
Vrsta sudjelovanja
Ostalo
Vrsta recenzije
Podatak o recenziji nije dostupan
Ključne riječi
turistička destinacija, turistički proizvod, kontinentalni turizam, održivi razvoj
(tourist destination, tourism product, continental tourism, sustainable development)
Sažetak
Kontinentalni turizam u Varaždinskoj županiji ima mogućnosti razvoja, jer je ključ svakog uspjeha - dobar temelj. Srećom, Varaždinska županija ima izgrađene čvrste temelje i jedna je od županija-pionira u razvoju kontinentalnog turizma. No temelj nije i jedina stavka koja je dovoljna za kvalitetnu turističku ponudu, rast i razvoj. Plan razvoja turističke destinacije i turističkog proizvoda, osim pisanja strategije razvoja valja i realizirati. Istražujući dosadašnja iskustva turista i zadovoljstvo kvalitetom sadržaja, može se primijetiti da je angažman Turističke zajednice i svih djelatnika u turizmu krenuo u dobrom smjeru. Ono što nedostaje je viša razina umreženosti s lokalnim OPG-ovima te kvalitetan spoj turističke destinacije i turističkog proizvoda. Obzirom da suvremenom turistu nije dovoljna samo šetnja predivnim gradom, bogatim kulturnom i povijesnom jezgrom i baštinom, potencijal za eno/gastro ponudom je sve veći i valja ga pravilno iskoristiti. Također, županija vrvi oronulim, no povijesno značajnim utvrdama i dvorcima, malim seoskim domaćinstvima koje nude autohtone proizvode, raznim pod narječjima kajkavštine, nošnji i plesova, starinskim sortama biljaka, vinskim cesta i mnogočim drugim što zjapi gotovo neiskorišteno. Turističku ponudu važno je usmjeriti jasnom vizijom, a primarni cilj je iskoristiti sve konkurentske prednosti te ostati u okvirima održivog razvoja za buduće generacije.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Ekonomija
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Sveučilište Sjever, Koprivnica