Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 969098

Utjecaj mikorize na organoleptička svojstva vina Chardonnay


Mesić, Josip; Svitlica, Brankica; Mesić, Luka; Banožić, Nikola
Utjecaj mikorize na organoleptička svojstva vina Chardonnay // International conference "Vallis Aurea" Focus on: Research&Innovation / Katalinic, Branko (ur.).
Požega: Veleučilište u Požegi ; DAAAM International Vienna, 2016. str. 287-291 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)


CROSBI ID: 969098 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Utjecaj mikorize na organoleptička svojstva vina Chardonnay
(Influence of mycorrhizae on sensory properties of Chardonnay wine)

Autori
Mesić, Josip ; Svitlica, Brankica ; Mesić, Luka ; Banožić, Nikola

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni

Izvornik
International conference "Vallis Aurea" Focus on: Research&Innovation / Katalinic, Branko - Požega : Veleučilište u Požegi ; DAAAM International Vienna, 2016, 287-291

Skup
5th International conference "Vallis Aurea" Focus on: Research&Innovation

Mjesto i datum
Požega, Hrvatska, 22.09.2016. - 24.09.2016

Vrsta sudjelovanja
Predavanje

Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija

Ključne riječi
Chardonnay, mikoriza, kakvoće vina
(Chardonnay, mycorrhizae, Wine quality)

Sažetak
Chardonnay (Vitis vinifera L.) je kultivar koji se uspješno može uzgajati u svim vinorodnim područjima. Osnovne značajke su mu da u različitim uvjetima uvijek daje urod dobre i iznadprosječne kakvoće. Tijekom 2013. godine u cilju poboljšanja kakvoće grožđa i vina izvršena je inokulacija mikorizne gljive, koja poboljšava usvajanje vode i hraniva iz tla. Nakon vinifikacije 12 ocjenjivača ocijenilo je uzorke metodom 100 bodova sukladno važećem pravilniku. Usporedbom vina kontrolnih tretmana i tretmana s mikorizom, vidljivo je da su u obje godine istraživanja bolje ocjenjeni tretmani mikorize.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Veleučilište u Požegi

Profili:

Avatar Url Brankica Svitlica (autor)

Avatar Url Josip Mesić (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Mesić, Josip; Svitlica, Brankica; Mesić, Luka; Banožić, Nikola
Utjecaj mikorize na organoleptička svojstva vina Chardonnay // International conference "Vallis Aurea" Focus on: Research&Innovation / Katalinic, Branko (ur.).
Požega: Veleučilište u Požegi ; DAAAM International Vienna, 2016. str. 287-291 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)
Mesić, J., Svitlica, B., Mesić, L. & Banožić, N. (2016) Utjecaj mikorize na organoleptička svojstva vina Chardonnay. U: Katalinic, B. (ur.)International conference "Vallis Aurea" Focus on: Research&Innovation.
@article{article, author = {Mesi\'{c}, Josip and Svitlica, Brankica and Mesi\'{c}, Luka and Bano\v{z}i\'{c}, Nikola}, editor = {Katalinic, B.}, year = {2016}, pages = {287-291}, keywords = {Chardonnay, mikoriza, kakvo\'{c}e vina}, title = {Utjecaj mikorize na organolepti\v{c}ka svojstva vina Chardonnay}, keyword = {Chardonnay, mikoriza, kakvo\'{c}e vina}, publisher = {Veleu\v{c}ili\v{s}te u Po\v{z}egi ; DAAAM International Vienna}, publisherplace = {Po\v{z}ega, Hrvatska} }
@article{article, author = {Mesi\'{c}, Josip and Svitlica, Brankica and Mesi\'{c}, Luka and Bano\v{z}i\'{c}, Nikola}, editor = {Katalinic, B.}, year = {2016}, pages = {287-291}, keywords = {Chardonnay, mycorrhizae, Wine quality}, title = {Influence of mycorrhizae on sensory properties of Chardonnay wine}, keyword = {Chardonnay, mycorrhizae, Wine quality}, publisher = {Veleu\v{c}ili\v{s}te u Po\v{z}egi ; DAAAM International Vienna}, publisherplace = {Po\v{z}ega, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font