Pregled bibliografske jedinice broj: 969098
Utjecaj mikorize na organoleptička svojstva vina Chardonnay
Utjecaj mikorize na organoleptička svojstva vina Chardonnay // International conference "Vallis Aurea" Focus on: Research&Innovation / Katalinic, Branko (ur.).
Požega: Veleučilište u Požegi ; DAAAM International Vienna, 2016. str. 287-291 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)
CROSBI ID: 969098 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Utjecaj mikorize na organoleptička svojstva vina Chardonnay
(Influence of mycorrhizae on sensory properties of Chardonnay wine)
Autori
Mesić, Josip ; Svitlica, Brankica ; Mesić, Luka ; Banožić, Nikola
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni
Izvornik
International conference "Vallis Aurea" Focus on: Research&Innovation
/ Katalinic, Branko - Požega : Veleučilište u Požegi ; DAAAM International Vienna, 2016, 287-291
Skup
5th International conference "Vallis Aurea" Focus on: Research&Innovation
Mjesto i datum
Požega, Hrvatska, 22.09.2016. - 24.09.2016
Vrsta sudjelovanja
Predavanje
Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija
Ključne riječi
Chardonnay, mikoriza, kakvoće vina
(Chardonnay, mycorrhizae, Wine quality)
Sažetak
Chardonnay (Vitis vinifera L.) je kultivar koji se uspješno može uzgajati u svim vinorodnim područjima. Osnovne značajke su mu da u različitim uvjetima uvijek daje urod dobre i iznadprosječne kakvoće. Tijekom 2013. godine u cilju poboljšanja kakvoće grožđa i vina izvršena je inokulacija mikorizne gljive, koja poboljšava usvajanje vode i hraniva iz tla. Nakon vinifikacije 12 ocjenjivača ocijenilo je uzorke metodom 100 bodova sukladno važećem pravilniku. Usporedbom vina kontrolnih tretmana i tretmana s mikorizom, vidljivo je da su u obje godine istraživanja bolje ocjenjeni tretmani mikorize.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Veleučilište u Požegi