Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 968362

Korištenje začina u proizvodnji sira


Perički, Lara
Korištenje začina u proizvodnji sira, 2018., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb, Hrvatska


CROSBI ID: 968362 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Korištenje začina u proizvodnji sira
(Using of spices in cheese production)

Autori
Perički, Lara

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Agronomski fakultet

Mjesto
Zagreb, Hrvatska

Datum
11.09

Godina
2018

Stranica
24

Mentor
Tudor Kalit, Milna

Ključne riječi
sir, začini, antimikrobna aktivnost
(cheese, spices, antimicrobial activity)

Sažetak
Upotreba kemijskih konzervansa i antimikrobnih tvari u cilju poboljšanja kvalitete hrane odnosno sprečavanja brzog kvarenja u novije vrijeme nije dobro prihvaćena od strane potrošača. U tom smislu, začini uz poboljšanje okusa proizvoda, mogu imati i važnu ulogu kao antimikrobne tvari u povećanju sigurnosti proizvoda kroz produljenje roka trajnosti. Svaki začin ima drugačiji kemijski sastav što rezultira njihovom različitom aktivnošću koja može biti antioksidativna i antimikrobna. Povrh toga, začini različito djeluju na svojstva sira poput arome, boje, mirisa i nutritivne vrijednosti. Cilj ovog rada je dati pregled antimikrobne uloge začina te na primjeru jednog OPG-a prikazati asortiman sireva sa začinima, njihov proces proizvodnje te isplativost proizvodnje sireva sa začinima u odnosu na iste sireve bez začina.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Milna Tudor Kalit (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Perički, Lara
Korištenje začina u proizvodnji sira, 2018., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb, Hrvatska
Perički, L. (2018) 'Korištenje začina u proizvodnji sira', diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb, Hrvatska.
@phdthesis{phdthesis, author = {Peri\v{c}ki, Lara}, year = {2018}, pages = {24}, keywords = {sir, za\v{c}ini, antimikrobna aktivnost}, title = {Kori\v{s}tenje za\v{c}ina u proizvodnji sira}, keyword = {sir, za\v{c}ini, antimikrobna aktivnost}, publisherplace = {Zagreb, Hrvatska} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Peri\v{c}ki, Lara}, year = {2018}, pages = {24}, keywords = {cheese, spices, antimicrobial activity}, title = {Using of spices in cheese production}, keyword = {cheese, spices, antimicrobial activity}, publisherplace = {Zagreb, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font