Pregled bibliografske jedinice broj: 968122
Prehrana u turizmu: Hrana i turizam
Prehrana u turizmu: Hrana i turizam
Šibenik: Veleučilište u Šibeniku, 2016
CROSBI ID: 968122 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Prehrana u turizmu: Hrana i turizam
(Nutrition in tourism: Food and tourism)
Autori
Gaćina, Nikolina
Vrsta obrazovnog materijala
Udžbenik (visokoškolsko obrazovanje)
Izdavač
Veleučilište u Šibeniku
Grad
Šibenik
Godina
2016
Stranica
199
ISBN
978-953-7566-34-0
Ključne riječi
prehrana, autohtoni hrvatski proizvodi, alergeni, alternativna hrana, religijske restrikcije u prehrani, intolerancije
(food, authentic Croatian products, allergens, alternative food, religious restrictions in diet, intolerance)
Sažetak
Udžbenik daje prikaz osnova znanosti o prehrani ; autohtonih hrvatskih proizvoda koji su nosioci hrvatskih i europskih oznaka kvalitete ; najčešćih prehrambenih alergena ; alternativnu hranu kod dijabetesa, laktoze intolerancije, celijakije i drugih vidova restrikcija u prehrani.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Nutricionizam
Napomena
E-izdanje