Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 967144

Tradicija proizvodnje i konzumacije slavonske šunke


Mrgan, Ana; Kanjka, Željko; Soldo, Tomislav
Tradicija proizvodnje i konzumacije slavonske šunke // Proceedings of 6th International conference "Vallis Aurea" focus on: research & innovation / Katalinić, Branko (ur.).
Požega: Veleučilište u Požegi ; DAAAM International Vienna, 2018. str. 275-283 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)


CROSBI ID: 967144 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Tradicija proizvodnje i konzumacije slavonske šunke
(The tradition of production and consumption of slavonian ham)

Autori
Mrgan, Ana ; Kanjka, Željko ; Soldo, Tomislav

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni

Izvornik
Proceedings of 6th International conference "Vallis Aurea" focus on: research & innovation / Katalinić, Branko - Požega : Veleučilište u Požegi ; DAAAM International Vienna, 2018, 275-283

ISBN
978-3-902734-10-5

Skup
Vallis Aurea – 6th International Conference

Mjesto i datum
Požega, Hrvatska, 20.09.2018. - 22.09.2018

Vrsta sudjelovanja
Predavanje

Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija

Ključne riječi
slavonska šunka, autohtoni proizvod, tradicija proizvodnje
(Slavonian ham, indigenous product, tradition of production)

Sažetak
U slavonskim domaćinstvima postoji stoljetna tradicija proizvodnje izvornih proizvoda od svinjskog mesa. Uzgoj svinja i proizvodnja suhomesnatih proizvoda uglavnom je za vlastite potrebe, a tek neznatno za tržište. Jedan od poznatijih autohtonih trajnih suhomesnatih proizvoda Slavonije je slavonska šunka. Slavonska šunka je proizvod, koji nastaje soljenjem, dimljenjem i zrenjem obrađenih svinjskih butova. U radu su prikazane potrebe i mogućnosti zaštite imena slavonske šunke, kao autohtonog prehrambenog proizvoda na EU tržištu.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Veleučilište u Požegi

Profili:

Avatar Url Tomislav Soldo (autor)

Poveznice na cjeloviti tekst rada:

repozitorij.vup.hr

Citiraj ovu publikaciju:

Mrgan, Ana; Kanjka, Željko; Soldo, Tomislav
Tradicija proizvodnje i konzumacije slavonske šunke // Proceedings of 6th International conference "Vallis Aurea" focus on: research & innovation / Katalinić, Branko (ur.).
Požega: Veleučilište u Požegi ; DAAAM International Vienna, 2018. str. 275-283 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)
Mrgan, A., Kanjka, Ž. & Soldo, T. (2018) Tradicija proizvodnje i konzumacije slavonske šunke. U: Katalinić, B. (ur.)Proceedings of 6th International conference "Vallis Aurea" focus on: research & innovation.
@article{article, author = {Mrgan, Ana and Kanjka, \v{Z}eljko and Soldo, Tomislav}, editor = {Katalini\'{c}, B.}, year = {2018}, pages = {275-283}, keywords = {slavonska \v{s}unka, autohtoni proizvod, tradicija proizvodnje}, isbn = {978-3-902734-10-5}, title = {Tradicija proizvodnje i konzumacije slavonske \v{s}unke}, keyword = {slavonska \v{s}unka, autohtoni proizvod, tradicija proizvodnje}, publisher = {Veleu\v{c}ili\v{s}te u Po\v{z}egi ; DAAAM International Vienna}, publisherplace = {Po\v{z}ega, Hrvatska} }
@article{article, author = {Mrgan, Ana and Kanjka, \v{Z}eljko and Soldo, Tomislav}, editor = {Katalini\'{c}, B.}, year = {2018}, pages = {275-283}, keywords = {Slavonian ham, indigenous product, tradition of production}, isbn = {978-3-902734-10-5}, title = {The tradition of production and consumption of slavonian ham}, keyword = {Slavonian ham, indigenous product, tradition of production}, publisher = {Veleu\v{c}ili\v{s}te u Po\v{z}egi ; DAAAM International Vienna}, publisherplace = {Po\v{z}ega, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font