Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 965552

Usporedba klasične i nove metode za određivanje klijavosti pivarskog ječma uz održavanje temperature tijekom klijanja


Marčetić, Helena; Zakarić, Tatjana
Usporedba klasične i nove metode za određivanje klijavosti pivarskog ječma uz održavanje temperature tijekom klijanja // Organizacija i tehnologija održavanja OTO 2010 / Lacković, Zlatko (ur.).
Kutina: Društvo održavatelja Osijek ; Poljoprivredni fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2010. str. 91-96 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni)


CROSBI ID: 965552 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Usporedba klasične i nove metode za određivanje klijavosti pivarskog ječma uz održavanje temperature tijekom klijanja
(Comparation of classical and new method for determination of germination malting barley while maintaining temperaturenduring intergrowth)

Autori
Marčetić, Helena ; Zakarić, Tatjana

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), stručni

Izvornik
Organizacija i tehnologija održavanja OTO 2010 / Lacković, Zlatko - Kutina : Društvo održavatelja Osijek ; Poljoprivredni fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2010, 91-96

ISBN
978-953-6331-82-6

Skup
Znanstveno stručni skup: Organizacija i tehnologija održavanja OTO 2010

Mjesto i datum
Kutina, Hrvatska, 23.04.2010

Vrsta sudjelovanja
Predavanje

Vrsta recenzije
Domaća recenzija

Ključne riječi
pivarski ječam, klijavost, temperatura, održavanje
(malting barley, germination, temperature, maintenence)

Sažetak
Ispitivanje osnovnih pokazatelja kvalitete ječma u laboratoriju je od iznimne važnosti za dobivanje kvalitetnog piva. Uz klasične metode, danas se koriste i nove analitičke metode koje omogućuju brži i kvalitetniji rad. Svrha ovog rada bila je usporediti klasičnu i novu metodu i utvrditi njihovu pouzdanost kod određivanja klijavosti pivarskog ječma. Održavana je konstantna temperatura tijekom klijanja. Analize su provedene na tri sorte ječma: Scarlett, Barke i Angora. Ispitivanja za sve uzorke potvrđuju da se brza metoda može koristiti kao pouzdana i precizna za analize pivarskog ječma, ali se uređaji moraju redovito kalibrirati i umjeravati.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Veleučilište u Požegi


Citiraj ovu publikaciju:

Marčetić, Helena; Zakarić, Tatjana
Usporedba klasične i nove metode za određivanje klijavosti pivarskog ječma uz održavanje temperature tijekom klijanja // Organizacija i tehnologija održavanja OTO 2010 / Lacković, Zlatko (ur.).
Kutina: Društvo održavatelja Osijek ; Poljoprivredni fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2010. str. 91-96 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni)
Marčetić, H. & Zakarić, T. (2010) Usporedba klasične i nove metode za određivanje klijavosti pivarskog ječma uz održavanje temperature tijekom klijanja. U: Lacković, Z. (ur.)Organizacija i tehnologija održavanja OTO 2010.
@article{article, author = {Mar\v{c}eti\'{c}, Helena and Zakari\'{c}, Tatjana}, editor = {Lackovi\'{c}, Z.}, year = {2010}, pages = {91-96}, keywords = {pivarski je\v{c}am, klijavost, temperatura, odr\v{z}avanje}, isbn = {978-953-6331-82-6}, title = {Usporedba klasi\v{c}ne i nove metode za odre\djivanje klijavosti pivarskog je\v{c}ma uz odr\v{z}avanje temperature tijekom klijanja}, keyword = {pivarski je\v{c}am, klijavost, temperatura, odr\v{z}avanje}, publisher = {Dru\v{s}tvo odr\v{z}avatelja Osijek ; Poljoprivredni fakultet Sveu\v{c}ili\v{s}ta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku}, publisherplace = {Kutina, Hrvatska} }
@article{article, author = {Mar\v{c}eti\'{c}, Helena and Zakari\'{c}, Tatjana}, editor = {Lackovi\'{c}, Z.}, year = {2010}, pages = {91-96}, keywords = {malting barley, germination, temperature, maintenence}, isbn = {978-953-6331-82-6}, title = {Comparation of classical and new method for determination of germination malting barley while maintaining temperaturenduring intergrowth}, keyword = {malting barley, germination, temperature, maintenence}, publisher = {Dru\v{s}tvo odr\v{z}avatelja Osijek ; Poljoprivredni fakultet Sveu\v{c}ili\v{s}ta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku}, publisherplace = {Kutina, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font