Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 965551

Kinetika ekstrakcije polifenola tijekom priprave različitih čajeva


Obradović, Valentina; Ergović Ravančić, Maja; Škrabal, Svjetlana; Marčetić, Helena; Odak, Petra
Kinetika ekstrakcije polifenola tijekom priprave različitih čajeva // Vallis Aurea – 6th International Conference / Katalinić, Branko (ur.).
Požega: Veleučilište u Požegi ; DAAAM International Vienna, 2018. str. 295-301 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)


CROSBI ID: 965551 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Kinetika ekstrakcije polifenola tijekom priprave različitih čajeva
(Kinetics of polyphenols extraction during preparation of different teas)

Autori
Obradović, Valentina ; Ergović Ravančić, Maja ; Škrabal, Svjetlana ; Marčetić, Helena ; Odak, Petra

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni

ISBN
978-3-902734-10-5

Skup
Vallis Aurea – 6th International Conference

Mjesto i datum
Požega, Hrvatska, 20.09.2018. - 22.09.2018

Vrsta sudjelovanja
Predavanje

Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija

Ključne riječi
polifenoli, antioksidativna aktivnost, čaj
(Polyphenols, antioxidant activity, tea)

Sažetak
Cilj ovog rada bio je ispitati kinetiku ekstrakcije polifenola tijekom priprave različitih čajeva. Korišteni su zeleni čaj, čaj od kamilice, čaj od šipka i hibiskusa, te čaj od čistog šipka. Sve vrste čaja podvrgnute su ekstrakciji u trajanju od 3, 6 i 9 minuta. Određena je gustoća boje, antioksidativna aktivnost, te ukupni sadržaj polifenola. Rezultati su pokazali da uvjeti tijekom pripreme čajeva, imaju značajan utjecaj na sadržaj polifenola. Zeleni čaj, pri ekstrakciji u trajanju od 9 minuta, imao je najveću antioksidativnu aktivnost i sadržaj ukupnih polifenola.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Veleučilište u Požegi

Poveznice na cjeloviti tekst rada:

repozitorij.vup.hr

Citiraj ovu publikaciju:

Obradović, Valentina; Ergović Ravančić, Maja; Škrabal, Svjetlana; Marčetić, Helena; Odak, Petra
Kinetika ekstrakcije polifenola tijekom priprave različitih čajeva // Vallis Aurea – 6th International Conference / Katalinić, Branko (ur.).
Požega: Veleučilište u Požegi ; DAAAM International Vienna, 2018. str. 295-301 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)
Obradović, V., Ergović Ravančić, M., Škrabal, S., Marčetić, H. & Odak, P. (2018) Kinetika ekstrakcije polifenola tijekom priprave različitih čajeva. U: Katalinić, B. (ur.)Vallis Aurea – 6th International Conference.
@article{article, author = {Obradovi\'{c}, Valentina and Ergovi\'{c} Ravan\v{c}i\'{c}, Maja and \v{S}krabal, Svjetlana and Mar\v{c}eti\'{c}, Helena and Odak, Petra}, editor = {Katalini\'{c}, B.}, year = {2018}, pages = {295-301}, keywords = {polifenoli, antioksidativna aktivnost, \v{c}aj}, isbn = {978-3-902734-10-5}, title = {Kinetika ekstrakcije polifenola tijekom priprave razli\v{c}itih \v{c}ajeva}, keyword = {polifenoli, antioksidativna aktivnost, \v{c}aj}, publisher = {Veleu\v{c}ili\v{s}te u Po\v{z}egi ; DAAAM International Vienna}, publisherplace = {Po\v{z}ega, Hrvatska} }
@article{article, author = {Obradovi\'{c}, Valentina and Ergovi\'{c} Ravan\v{c}i\'{c}, Maja and \v{S}krabal, Svjetlana and Mar\v{c}eti\'{c}, Helena and Odak, Petra}, editor = {Katalini\'{c}, B.}, year = {2018}, pages = {295-301}, keywords = {Polyphenols, antioxidant activity, tea}, isbn = {978-3-902734-10-5}, title = {Kinetics of polyphenols extraction during preparation of different teas}, keyword = {Polyphenols, antioxidant activity, tea}, publisher = {Veleu\v{c}ili\v{s}te u Po\v{z}egi ; DAAAM International Vienna}, publisherplace = {Po\v{z}ega, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font