Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 964950

Moderni trendovi u prehrani i njihov utjecaj na ugostiteljsku kuhinju


Rikard, Bakan; Davor, Salopek
Moderni trendovi u prehrani i njihov utjecaj na ugostiteljsku kuhinju // Praktični menadžment : stručni časopis za teoriju i praksu menadžmenta,, Vol.6 (2015), No.1; 105-110 (domaća recenzija, članak, stručni)


CROSBI ID: 964950 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Moderni trendovi u prehrani i njihov utjecaj na ugostiteljsku kuhinju
(Modern trends in gastronomy and its influence on hospitality business)

Autori
Rikard, Bakan ; Davor, Salopek

Izvornik
Praktični menadžment : stručni časopis za teoriju i praksu menadžmenta, (1847-8107) Vol.6 (2015), No.1; 105-110

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, stručni

Ključne riječi
gastronomija, turizam, novi gastronomski trendovi
(gastronomy, tourism, new trends in gastronomy)

Sažetak
Gastronomija i novi gastronomski trendovi postaju sve značajniji čimbenik u oblikovanju posebnih turističkih doživljaja. Iako je gastronomija sastavni dio svakog turističkog putovanja, odnosno posjeta pojedinim destinacijama, posebni turistički proizvodi temeljeni na gastronomskom naslijeđu ili novim, popularnim trendovima u gastronomiji, sve više postaju temeljni motivi putovanja za posebne segmente turista. U ovome radu autori se osvrću na značaj gastronomije u razvoju autentičnih turističkih doživljaja posebno u svjetlu novih gastronomskih trendova kao faktora privlačnosti za posjet pojedinim ugostiteljskim objektima. Istraživanjem koje je obuhvatilo 15 različitih ugostiteljskih objekata iz raznih krajeva Hrvatske nastojalo se utvrditi koliko od njih u vlastite jelovnike uvrštava jela koja prate aktualne gastronomske trendove, kako ih gosti prihvaćaju te kako inovativni jelovnici utječu na poslovanje ugostiteljskih objekata obuhvaćenih istraživanjem.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Ekonomija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Veleučilište u Virovitici

Profili:

Avatar Url Rikard Bakan (autor)

Poveznice na cjeloviti tekst rada:

hrcak.srce.hr

Citiraj ovu publikaciju:

Rikard, Bakan; Davor, Salopek
Moderni trendovi u prehrani i njihov utjecaj na ugostiteljsku kuhinju // Praktični menadžment : stručni časopis za teoriju i praksu menadžmenta,, Vol.6 (2015), No.1; 105-110 (domaća recenzija, članak, stručni)
Rikard, B. & Davor, S. (2015) Moderni trendovi u prehrani i njihov utjecaj na ugostiteljsku kuhinju. Praktični menadžment : stručni časopis za teoriju i praksu menadžmenta,, Vol.6 (No.1), 105-110.
@article{article, author = {Rikard, Bakan and Davor, Salopek}, year = {2015}, pages = {105-110}, keywords = {gastronomija, turizam, novi gastronomski trendovi}, journal = {Prakti\v{c}ni menad\v{z}ment : stru\v{c}ni \v{c}asopis za teoriju i praksu menad\v{z}menta,}, volume = {Vol.6}, number = {No.1}, issn = {1847-8107}, title = {Moderni trendovi u prehrani i njihov utjecaj na ugostiteljsku kuhinju}, keyword = {gastronomija, turizam, novi gastronomski trendovi} }
@article{article, author = {Rikard, Bakan and Davor, Salopek}, year = {2015}, pages = {105-110}, keywords = {gastronomy, tourism, new trends in gastronomy}, journal = {Prakti\v{c}ni menad\v{z}ment : stru\v{c}ni \v{c}asopis za teoriju i praksu menad\v{z}menta,}, volume = {Vol.6}, number = {No.1}, issn = {1847-8107}, title = {Modern trends in gastronomy and its influence on hospitality business}, keyword = {gastronomy, tourism, new trends in gastronomy} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font