Pregled bibliografske jedinice broj: 964950
Moderni trendovi u prehrani i njihov utjecaj na ugostiteljsku kuhinju
Moderni trendovi u prehrani i njihov utjecaj na ugostiteljsku kuhinju // Praktični menadžment : stručni časopis za teoriju i praksu menadžmenta,, Vol.6 (2015), No.1; 105-110 (domaća recenzija, članak, stručni)
CROSBI ID: 964950 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Moderni trendovi u prehrani i njihov utjecaj na ugostiteljsku kuhinju
(Modern trends in gastronomy and its influence on hospitality business)
Autori
Rikard, Bakan ; Davor, Salopek
Izvornik
Praktični menadžment : stručni časopis za teoriju i praksu menadžmenta, (1847-8107) Vol.6
(2015), No.1;
105-110
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, stručni
Ključne riječi
gastronomija, turizam, novi gastronomski trendovi
(gastronomy, tourism, new trends in gastronomy)
Sažetak
Gastronomija i novi gastronomski trendovi postaju sve značajniji čimbenik u oblikovanju posebnih turističkih doživljaja. Iako je gastronomija sastavni dio svakog turističkog putovanja, odnosno posjeta pojedinim destinacijama, posebni turistički proizvodi temeljeni na gastronomskom naslijeđu ili novim, popularnim trendovima u gastronomiji, sve više postaju temeljni motivi putovanja za posebne segmente turista. U ovome radu autori se osvrću na značaj gastronomije u razvoju autentičnih turističkih doživljaja posebno u svjetlu novih gastronomskih trendova kao faktora privlačnosti za posjet pojedinim ugostiteljskim objektima. Istraživanjem koje je obuhvatilo 15 različitih ugostiteljskih objekata iz raznih krajeva Hrvatske nastojalo se utvrditi koliko od njih u vlastite jelovnike uvrštava jela koja prate aktualne gastronomske trendove, kako ih gosti prihvaćaju te kako inovativni jelovnici utječu na poslovanje ugostiteljskih objekata obuhvaćenih istraživanjem.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Ekonomija