Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 964727

Utjecaj imobilizacije stanica kvasca na prisutnost biogenih amina u pjenušavim vinima vinogorja Kutjevo proizvedenim različitim postupcima sekundarne fermentacije


Sablek, Stjepan
Utjecaj imobilizacije stanica kvasca na prisutnost biogenih amina u pjenušavim vinima vinogorja Kutjevo proizvedenim različitim postupcima sekundarne fermentacije, 2018., diplomski rad, diplomski, Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek, Osijek


CROSBI ID: 964727 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Utjecaj imobilizacije stanica kvasca na prisutnost biogenih amina u pjenušavim vinima vinogorja Kutjevo proizvedenim različitim postupcima sekundarne fermentacije
(Effect of immobilization yeast cells on the presence of biogenic amines in sparkling wine from Kutjevo vineyards produced by different procedures of secondary fermentation)

Autori
Sablek, Stjepan

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski

Fakultet
Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek

Mjesto
Osijek

Datum
26.09

Godina
2018

Stranica
41

Mentor
Miličević, Borislav

Ključne riječi
biogeni amini ; imobilizirani kvasci ; pjenušac
(fermentation , immobilized yeast cells)

Sažetak
Novi trendovi na području sigurnosti hrane povećali su fokus na elemente i spojeve u tragovima koji mogu utjecati na ljudsko zdravlje, u koje se ubrajaju i biogeni amini. Biogeni amini su biološki aktivni dušični spojevi male molekulske mase. U vinu mogu nastati iz prekursora, djelovanjem mikroorganizama u bilo kojoj fazi proizvodnje. Cilj ovoga rada bio je ispitati utjecaj fermentacije imobiliziranim kvascima na sadržaj biogenih amina u pjenušcu. Kvantitativno određivanje provedeno je pomoću RP- HPLC (Reversed Phase High Performance Liquid Chromatography).Iz rezultata ovog istraživanja vidljivo je da je fermentacija imobiliziranim stanicama kvasca značajno utječe na formiranje.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Borislav Miličević (mentor)

Poveznice na cjeloviti tekst rada:

zir.nsk.hr zir.nsk.hr

Citiraj ovu publikaciju:

Sablek, Stjepan
Utjecaj imobilizacije stanica kvasca na prisutnost biogenih amina u pjenušavim vinima vinogorja Kutjevo proizvedenim različitim postupcima sekundarne fermentacije, 2018., diplomski rad, diplomski, Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek, Osijek
Sablek, S. (2018) 'Utjecaj imobilizacije stanica kvasca na prisutnost biogenih amina u pjenušavim vinima vinogorja Kutjevo proizvedenim različitim postupcima sekundarne fermentacije', diplomski rad, diplomski, Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek, Osijek.
@phdthesis{phdthesis, author = {Sablek, Stjepan}, year = {2018}, pages = {41}, keywords = {biogeni amini, imobilizirani kvasci, pjenu\v{s}ac}, title = {Utjecaj imobilizacije stanica kvasca na prisutnost biogenih amina u pjenu\v{s}avim vinima vinogorja Kutjevo proizvedenim razli\v{c}itim postupcima sekundarne fermentacije}, keyword = {biogeni amini, imobilizirani kvasci, pjenu\v{s}ac}, publisherplace = {Osijek} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Sablek, Stjepan}, year = {2018}, pages = {41}, keywords = {fermentation , immobilized yeast cells}, title = {Effect of immobilization yeast cells on the presence of biogenic amines in sparkling wine from Kutjevo vineyards produced by different procedures of secondary fermentation}, keyword = {fermentation , immobilized yeast cells}, publisherplace = {Osijek} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font