Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 963957

Tehnološka dorada i pakiranje suhe šljive


Šubarić, Drago; Jašić, Midhat
Tehnološka dorada i pakiranje suhe šljive // Šljiva i proizvodi od šljive - Tehnologija, sušenje, kvaliteta i tržište / Jašić, Midhat ; Šubarić, Drago ; Hodžić, Kadrija (ur.).
Tuzla: Udruženje za nutricionizam i dijetetiku 'Hranom do zdravlja' Tuzla, 2018. str. 91-105


CROSBI ID: 963957 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Tehnološka dorada i pakiranje suhe šljive
(Technological finishing and packing of dried plums)

Autori
Šubarić, Drago ; Jašić, Midhat

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Poglavlja u knjigama, stručni

Knjiga
Šljiva i proizvodi od šljive - Tehnologija, sušenje, kvaliteta i tržište

Urednik/ci
Jašić, Midhat ; Šubarić, Drago ; Hodžić, Kadrija

Izdavač
Udruženje za nutricionizam i dijetetiku 'Hranom do zdravlja' Tuzla

Grad
Tuzla

Godina
2018

Raspon stranica
91-105

ISBN
978-9926-8127-4-4

Ključne riječi
klasiranje ; konzerviranje ; sterilizacija ; pasterizacija
(grading ; preservation ; sterilization ; pasteurization)

Sažetak
Poglavlje opisuje tehnološku doradu, konzerviranje i pakiranje sušene šljive. Sadrži naslove: Klasiranje sušene šljive ; Pranje sušene šljive ; Pasterizacija i rehidracija sušene šljive ; Tretman konzervansom ; Hlađenje i eliminacija površinski zadržane vode ; Dopunsko konzerviranje ; Inspekcija ; Pakiranje i deklaracija ; Etiviranje - sterilizacija.

Izvorni jezik
Ostalo

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Drago Šubarić (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Šubarić, Drago; Jašić, Midhat
Tehnološka dorada i pakiranje suhe šljive // Šljiva i proizvodi od šljive - Tehnologija, sušenje, kvaliteta i tržište / Jašić, Midhat ; Šubarić, Drago ; Hodžić, Kadrija (ur.).
Tuzla: Udruženje za nutricionizam i dijetetiku 'Hranom do zdravlja' Tuzla, 2018. str. 91-105
Šubarić, D. & Jašić, M. (2018) Tehnološka dorada i pakiranje suhe šljive. U: Jašić, M., Šubarić, D. & Hodžić, K. (ur.) Šljiva i proizvodi od šljive - Tehnologija, sušenje, kvaliteta i tržište. Tuzla, Udruženje za nutricionizam i dijetetiku 'Hranom do zdravlja' Tuzla, str. 91-105.
@inbook{inbook, author = {\v{S}ubari\'{c}, Drago and Ja\v{s}i\'{c}, Midhat}, year = {2018}, pages = {91-105}, keywords = {klasiranje, konzerviranje, sterilizacija, pasterizacija}, isbn = {978-9926-8127-4-4}, title = {Tehnolo\v{s}ka dorada i pakiranje suhe \v{s}ljive}, keyword = {klasiranje, konzerviranje, sterilizacija, pasterizacija}, publisher = {Udru\v{z}enje za nutricionizam i dijetetiku 'Hranom do zdravlja' Tuzla}, publisherplace = {Tuzla} }
@inbook{inbook, author = {\v{S}ubari\'{c}, Drago and Ja\v{s}i\'{c}, Midhat}, year = {2018}, pages = {91-105}, keywords = {grading, preservation, sterilization, pasteurization}, isbn = {978-9926-8127-4-4}, title = {Technological finishing and packing of dried plums}, keyword = {grading, preservation, sterilization, pasteurization}, publisher = {Udru\v{z}enje za nutricionizam i dijetetiku 'Hranom do zdravlja' Tuzla}, publisherplace = {Tuzla} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font