Pregled bibliografske jedinice broj: 963957
Tehnološka dorada i pakiranje suhe šljive
Tehnološka dorada i pakiranje suhe šljive // Šljiva i proizvodi od šljive - Tehnologija, sušenje, kvaliteta i tržište / Jašić, Midhat ; Šubarić, Drago ; Hodžić, Kadrija (ur.).
Tuzla: Udruženje za nutricionizam i dijetetiku 'Hranom do zdravlja' Tuzla, 2018. str. 91-105
CROSBI ID: 963957 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Tehnološka dorada i pakiranje suhe šljive
(Technological finishing and packing of dried plums)
Autori
Šubarić, Drago ; Jašić, Midhat
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Poglavlja u knjigama, stručni
Knjiga
Šljiva i proizvodi od šljive - Tehnologija, sušenje, kvaliteta i tržište
Urednik/ci
Jašić, Midhat ; Šubarić, Drago ; Hodžić, Kadrija
Izdavač
Udruženje za nutricionizam i dijetetiku 'Hranom do zdravlja' Tuzla
Grad
Tuzla
Godina
2018
Raspon stranica
91-105
ISBN
978-9926-8127-4-4
Ključne riječi
klasiranje ; konzerviranje ; sterilizacija ; pasterizacija
(grading ; preservation ; sterilization ; pasteurization)
Sažetak
Poglavlje opisuje tehnološku doradu, konzerviranje i pakiranje sušene šljive. Sadrži naslove: Klasiranje sušene šljive ; Pranje sušene šljive ; Pasterizacija i rehidracija sušene šljive ; Tretman konzervansom ; Hlađenje i eliminacija površinski zadržane vode ; Dopunsko konzerviranje ; Inspekcija ; Pakiranje i deklaracija ; Etiviranje - sterilizacija.
Izvorni jezik
Ostalo
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija