Pregled bibliografske jedinice broj: 963894
ŠLJIVA I PROIZVODI OD ŠLJIVE Tehnologija, sušenje, kvaliteta i tržište
ŠLJIVA I PROIZVODI OD ŠLJIVE Tehnologija, sušenje, kvaliteta i tržište / Jašić, Midhat ; Šubarić, Drago ; Hodžić, Kadrija (ur.). Tuzla: Udruženje za nutricionizam i dijetetiku 'Hranom do zdravlja' Tuzla, 2018 (ostalo)
CROSBI ID: 963894 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
ŠLJIVA I PROIZVODI OD ŠLJIVE Tehnologija, sušenje,
kvaliteta i tržište
(PLUM AND PLUM PRODUCTS Technology, drying, quality
and market)
Urednik/ci
Jašić, Midhat ; Šubarić, Drago ; Hodžić, Kadrija
Vrsta, podvrsta i kategorija knjige
Uredničke knjige, ostalo, ostalo
Izdavač
Udruženje za nutricionizam i dijetetiku 'Hranom do zdravlja' Tuzla
Grad
Tuzla
Godina
2018
Stranica
245
ISBN
978-9926-8127-4-4
Ključne riječi
šljiva ; proizvodi od šljive ; prerada šljive
(Plum ; plum products ; plum processing)
Sažetak
Knjiga pruža informacije potencijalnim investitorima u proizvodnji i preradi šljive kao i proizvoda koji se mogu dobiti na toj bazi. Također može služiti i studentima koji će se tijekom svoga obrazovanja sresti s ovom sirovinom. Sve je objašnjeno u poglavljima: Proizvodnja i tržište šljive ; Sortiment šljiva za sušenje ; Ekonomika u proizvodnji šljiva ; Postharvest tehnologije šljive ; Sušenje šljive, tehnološka dorada i pakiranje suhe šljive ; Kemijski sastav svježe i suhe šljive ; Kontrola procesa sušenja, dorade i pakovanja šljiva ; Proizvodi od šljiva ; Voda u primarnoj proizvodnji i preradi šljive ; Kvalitet i standardizacija u proizvodnji šljiva i proizvoda od šljiva ; Ambalaža za pakiranje proizvoda od šljiva ; Šljiva u kulinarstvu.
Izvorni jezik
Ostalo
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija