Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 963244

Prihvatljivost napitka od lista masline i voćnog soka


Alić, Mirela
Prihvatljivost napitka od lista masline i voćnog soka, 2018., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 963244 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Prihvatljivost napitka od lista masline i voćnog soka
(Acceptance of juice from olive leaf and fruit juice)

Autori
Alić, Mirela

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
16.07

Godina
2018

Stranica
23

Mentor
Vahčić, Nada

Ključne riječi
hedonistička skala, ̏JAR ̋skala, list masline, senzorska procjena, test nizanja po preferenciji
(hedonistic scale, ̏JAR ̋scale, olive leaf, sensory evaluation, ranking test)

Sažetak
Senzorska procjena je znanstvena disciplina koja potiče, mjeri, analizira i interpretira reakcije na one karakteristike hrane koje se zapažaju putem osjetila vida, njuha, okusa, dodira i sluha. Cilj ovog rada bio je ispitati prihvatljivost i preferenciju dva napitka od lista masline i dodanog voćnog soka od strane potrošača. Uzorak 427 je napitak od lista masline i soka od jabuke, uzorak 159 je sok od lista masline i soka od višnje. Procjenjivala su se sljedeća svojstva: okus, miris, boja te sveukupni dojam napitka. Proveden je test nizanja po preferenciji i test prihvaćanja pomoću 9 – bodovne hedonističke ljestvice i ̏JAR ̋skale. Zaključak je da je uzorak 427 više preferiran od strane potrošača.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Nutricionizam



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Nada Vahčić (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Alić, Mirela
Prihvatljivost napitka od lista masline i voćnog soka, 2018., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Alić, M. (2018) 'Prihvatljivost napitka od lista masline i voćnog soka', diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Ali\'{c}, Mirela}, year = {2018}, pages = {23}, keywords = {hedonisti\v{c}ka skala, ̏JAR \Hskala, list masline, senzorska procjena, test nizanja po preferenciji}, title = {Prihvatljivost napitka od lista masline i vo\'{c}nog soka}, keyword = {hedonisti\v{c}ka skala, ̏JAR \Hskala, list masline, senzorska procjena, test nizanja po preferenciji}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Ali\'{c}, Mirela}, year = {2018}, pages = {23}, keywords = {hedonistic scale, ̏JAR \Hscale, olive leaf, sensory evaluation, ranking test}, title = {Acceptance of juice from olive leaf and fruit juice}, keyword = {hedonistic scale, ̏JAR \Hscale, olive leaf, sensory evaluation, ranking test}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font