Pregled bibliografske jedinice broj: 963242
Kemijski sastav lješnjaka
Kemijski sastav lješnjaka, 2018., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 963242 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Kemijski sastav lješnjaka
(Chemical composition of hazelnuts)
Autori
Jadrejčić, Erik
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski
Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
27.06
Godina
2018
Stranica
28
Mentor
Vahčić, Nada
Ključne riječi
lješnjak, kemijski sastav
(hazelnut, chemical composition)
Sažetak
Cilj ovog rada bio je određivanje kemijskog sastava lješnjaka i usporedba dobivenih rezultata s rezultatima istraživanja drugih autora. Analizirani su uzorci 13 različitih sorti lješnjaka. Dobiveni rezultati su sljedeći: udio vode 2, 53 - 3, 49 % ; udio pepela 2, 18 - 2, 85 % ; udio masti 58, 56 - 69, 55 % ; udio proteina 16, 88 - 24, 50 % ; udio ugljikohidrata 5, 10 - 10, 85 %.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Nutricionizam