Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 963241

Kemijski sastav nekih sorti lješnjaka iz sezone 2017.


Barišić, Katarina
Kemijski sastav nekih sorti lješnjaka iz sezone 2017., 2018., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 963241 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Kemijski sastav nekih sorti lješnjaka iz sezone 2017.
(Chemical composition of several hazelnut varieties from season 2017.)

Autori
Barišić, Katarina

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
18.06

Godina
2018

Stranica
26

Mentor
Vahčić, Nada

Ključne riječi
lješnjak, masti, pepeo, proteini, voda
(hazelnut, fat, ash, proteins, water)

Sažetak
Cilj ovog istraživanja bio je određivanje kemijskoj sastava u uzorcima 13 sorti lješnjaka te usporedba dobivenih rezultata sa rezultatima iz drugih literaturnih izvora. Dobiveni rezultati su : udio vode kreće se u rasponu od 2, 78% do 4, 10%, udio pepela od 2, 27% do 3, 10%, udio masti od 49, 30% do 68, 72%, udio proteina od 14, 17% do 23, 93%, a udio ugljikohidrata 9, 30% do 23, 17%.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Nada Vahčić (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Barišić, Katarina
Kemijski sastav nekih sorti lješnjaka iz sezone 2017., 2018., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Barišić, K. (2018) 'Kemijski sastav nekih sorti lješnjaka iz sezone 2017.', diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Bari\v{s}i\'{c}, Katarina}, year = {2018}, pages = {26}, keywords = {lje\v{s}njak, masti, pepeo, proteini, voda}, title = {Kemijski sastav nekih sorti lje\v{s}njaka iz sezone 2017.}, keyword = {lje\v{s}njak, masti, pepeo, proteini, voda}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Bari\v{s}i\'{c}, Katarina}, year = {2018}, pages = {26}, keywords = {hazelnut, fat, ash, proteins, water}, title = {Chemical composition of several hazelnut varieties from season 2017.}, keyword = {hazelnut, fat, ash, proteins, water}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font