Pregled bibliografske jedinice broj: 963241
Kemijski sastav nekih sorti lješnjaka iz sezone 2017.
Kemijski sastav nekih sorti lješnjaka iz sezone 2017., 2018., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 963241 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Kemijski sastav nekih sorti lješnjaka iz sezone 2017.
(Chemical composition of several hazelnut varieties from season 2017.)
Autori
Barišić, Katarina
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski
Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
18.06
Godina
2018
Stranica
26
Mentor
Vahčić, Nada
Ključne riječi
lješnjak, masti, pepeo, proteini, voda
(hazelnut, fat, ash, proteins, water)
Sažetak
Cilj ovog istraživanja bio je određivanje kemijskoj sastava u uzorcima 13 sorti lješnjaka te usporedba dobivenih rezultata sa rezultatima iz drugih literaturnih izvora. Dobiveni rezultati su : udio vode kreće se u rasponu od 2, 78% do 4, 10%, udio pepela od 2, 27% do 3, 10%, udio masti od 49, 30% do 68, 72%, udio proteina od 14, 17% do 23, 93%, a udio ugljikohidrata 9, 30% do 23, 17%.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija