Pregled bibliografske jedinice broj: 962065
Utjecaj mikorize na urod i kakvoću Pinota crnog
Utjecaj mikorize na urod i kakvoću Pinota crnog // International conference "Vallis Aurea" Focus on: Research&Innovation / Katalinić, Branko (ur.).
Požega: Veleučilište u Požegi ; DAAAM International Vienna, 2018. str. 251-255 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)
CROSBI ID: 962065 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Utjecaj mikorize na urod i kakvoću Pinota crnog
(Influence of mycorrizae on yeald and quality of Pinot Noir)
Autori
Mesić, Josip ; Svitlica, Brankica ; Soldo, Tomislav ; Mesić, Luka ; Malčić, Ivan
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni
Izvornik
International conference "Vallis Aurea" Focus on: Research&Innovation
/ Katalinić, Branko - Požega : Veleučilište u Požegi ; DAAAM International Vienna, 2018, 251-255
ISBN
978-3-902734-10-5
Skup
Vallis Aurea – 6th International Conference
Mjesto i datum
Požega, Hrvatska, 20.09.2018. - 22.09.2018
Vrsta sudjelovanja
Predavanje
Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija
Ključne riječi
Pinot crni ; mikoriza ; Vitis vinifera L. ; vinova loza ; Vinogorje Kutjevo
(Pinot noir ; mycorrhizae ; Vitis vinifera L. ; wine ; Kutjevo vineya)
Sažetak
Mikoriza vinove loze simbioza je mikorizne gljive i korijena vinove loze pri čemu gljiva vinovoj lozi olakšava usvajanje biljnih hraniva i vode iz tla. Cilj istraživanja je utvrditi da li inokulacija živog mikoriznog micelija pozitivno utječe na prinos i kakvoću grožđa i vina Pinota crnog (Vitis vinifera L.) u uvjetima Vinogorja Kutjevo. Istraživanje je provedeno tijekom 2013. godine. Pokus je postavljen po kao slučajni blokni raspored s dva tretmana i četiri repeticij
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Veleučilište u Požegi