Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 960808

Alternativne žitarice u bezglutenskoj prehrani


Gaćina, Nikolina
Alternativne žitarice u bezglutenskoj prehrani // Proceedings of 1st Scienticic and Professional Confrenece with Intenational Participation „The Challenges of Today: Tourisam today – for Tommorrow" / Radić Lakoš, Tanja ; Bratić, Ivana ; Grubišić, Anita ; Marguš, Drago ; Mečev, Dijana ; Pavlović, Marina ; Poljičak, Ivica ; Radačić, Marko ; Šišara, Jelena ; Urem, Frane (ur.).
Šibenik: Veleučilište u Šibeniku, 2013. str. 632-638 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni)


CROSBI ID: 960808 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Alternativne žitarice u bezglutenskoj prehrani
(Alternative grains in gluten-free diet)

Autori
Gaćina, Nikolina

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), stručni

Izvornik
Proceedings of 1st Scienticic and Professional Confrenece with Intenational Participation „The Challenges of Today: Tourisam today – for Tommorrow" / Radić Lakoš, Tanja ; Bratić, Ivana ; Grubišić, Anita ; Marguš, Drago ; Mečev, Dijana ; Pavlović, Marina ; Poljičak, Ivica ; Radačić, Marko ; Šišara, Jelena ; Urem, Frane - Šibenik : Veleučilište u Šibeniku, 2013, 632-638

Skup
1st Scienticic and Professional Confrenece with Intenational Participation „The Challenges of Today: Tourisam today – for Tommorrow"

Mjesto i datum
Šibenik, Hrvatska, 2013

Vrsta sudjelovanja
Predavanje

Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija

Ključne riječi
bezglutenska prehrana, bezglutenske žitarice, prehrambena vrijednost bezlutenskih žitarica
(gluten free diet, glutenfree grains, nutrition value of gluten free grains)

Sažetak
Bezglutenska prehrana podrazumjeva izbjegavanje najmanjih količina glutena. Gluten je bjelančevina koja se nalazi u pšenici, zobi, ječmu, raži, piru i kamutu, žitaricama koje su zbog sadržaja glutena zabranjene u bezglutenskoj dijeti. Alternativne žitarice koje prirodno ne sadrže gluten su kukuruz, riža, proso, heljda, amaranth i kinoa. Cilj rada je prikazati vrste bezglutenskih žitarica i njihovu prehrambenu vrijednost.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Javno zdravstvo i zdravstvena zaštita, Nutricionizam, Interdisciplinarne biotehničke znanosti, Biotehnologija u biomedicini (prirodno područje, biomedicina i zdravstvo, biotehničko područje)



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Veleučilište u Šibeniku

Profili:

Avatar Url Nikolina Gaćina (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Gaćina, Nikolina
Alternativne žitarice u bezglutenskoj prehrani // Proceedings of 1st Scienticic and Professional Confrenece with Intenational Participation „The Challenges of Today: Tourisam today – for Tommorrow" / Radić Lakoš, Tanja ; Bratić, Ivana ; Grubišić, Anita ; Marguš, Drago ; Mečev, Dijana ; Pavlović, Marina ; Poljičak, Ivica ; Radačić, Marko ; Šišara, Jelena ; Urem, Frane (ur.).
Šibenik: Veleučilište u Šibeniku, 2013. str. 632-638 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni)
Gaćina, N. (2013) Alternativne žitarice u bezglutenskoj prehrani. U: Radić Lakoš, T., Bratić, I., Grubišić, A., Marguš, D., Mečev, D., Pavlović, M., Poljičak, I., Radačić, M., Šišara, J. & Urem, F. (ur.)Proceedings of 1st Scienticic and Professional Confrenece with Intenational Participation „The Challenges of Today: Tourisam today – for Tommorrow".
@article{article, author = {Ga\'{c}ina, Nikolina}, year = {2013}, pages = {632-638}, keywords = {bezglutenska prehrana, bezglutenske \v{z}itarice, prehrambena vrijednost bezlutenskih \v{z}itarica}, title = {Alternativne \v{z}itarice u bezglutenskoj prehrani}, keyword = {bezglutenska prehrana, bezglutenske \v{z}itarice, prehrambena vrijednost bezlutenskih \v{z}itarica}, publisher = {Veleu\v{c}ili\v{s}te u \v{S}ibeniku}, publisherplace = {\v{S}ibenik, Hrvatska} }
@article{article, author = {Ga\'{c}ina, Nikolina}, year = {2013}, pages = {632-638}, keywords = {gluten free diet, glutenfree grains, nutrition value of gluten free grains}, title = {Alternative grains in gluten-free diet}, keyword = {gluten free diet, glutenfree grains, nutrition value of gluten free grains}, publisher = {Veleu\v{c}ili\v{s}te u \v{S}ibeniku}, publisherplace = {\v{S}ibenik, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font