Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 959177

Utjecaj procesiranja na kvalitetu meda


Dubovski, Ana
Utjecaj procesiranja na kvalitetu meda, 2018., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek


CROSBI ID: 959177 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Utjecaj procesiranja na kvalitetu meda
(Impact of Processing on Honey Quality)

Autori
Dubovski, Ana

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Mjesto
Osijek

Datum
28.09

Godina
2018

Stranica
17

Mentor
Flanjak, Ivana

Ključne riječi
med , kvaliteta ; procesiranje
(honey ; quality ; processing)

Sažetak
Med je sladak proizvod kojeg proizvode medonosne pčele iz nektara biljaka i/ili medne rose. Procesiranje meda provodi se u svrhu smanjenja viskoziteta, odgađanja kristalizacije i kontrole fermentacije, kako bi se med lakše punio u ambalažu te osigurala stabilnost tijekom skladištenja meda. Svaki oblik procesiranja meda dovodi do promjena u njegovu kemijskom sastavu, a intenzitet promjena ovisi o primjenjenoj tehnici procesiranja. Najčešći oblik procesiranja meda je zagrijavanje meda, pri čemu su za očuvanje kvalitete meda najznačajniji temperatura i vrijeme zagrijavanja. Kao alternativni postupci procesiranja koriste se primjena infracrvenog zračenja, visokih tlakova, mikrovalova, ultrazvuka te membranski procesi. Zadatak ovog rada je dati pregled tehnika procesiranja meda i njihov utjecaj na kvalitetu meda.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Ivana Flanjak (mentor)

Citiraj ovu publikaciju:

Dubovski, Ana
Utjecaj procesiranja na kvalitetu meda, 2018., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
Dubovski, A. (2018) 'Utjecaj procesiranja na kvalitetu meda', diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek.
@phdthesis{phdthesis, author = {Dubovski, Ana}, year = {2018}, pages = {17}, keywords = {med , kvaliteta, procesiranje}, title = {Utjecaj procesiranja na kvalitetu meda}, keyword = {med , kvaliteta, procesiranje}, publisherplace = {Osijek} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Dubovski, Ana}, year = {2018}, pages = {17}, keywords = {honey, quality, processing}, title = {Impact of Processing on Honey Quality}, keyword = {honey, quality, processing}, publisherplace = {Osijek} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font