Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 959171

Funkcionalnost i dizajn ambalaže za pekarske proizvode


Korbar, Suzana
Funkcionalnost i dizajn ambalaže za pekarske proizvode, 2018., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek


CROSBI ID: 959171 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Funkcionalnost i dizajn ambalaže za pekarske proizvode
(Functionality and design of package for bakery products)

Autori
Korbar, Suzana

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Mjesto
Osijek

Datum
27.09

Godina
2018

Stranica
16

Mentor
Jakobek Barron, Lidija

Ključne riječi
ambalaža ; pekarski proizvodi ; funkcionalnost ; dizajn ; aktivna ambalaža ;
(package ; bakery products ; functionality ; design ; active packaging ;)

Sažetak
Ambalaža služi za čuvanje, rukovanje, isporuku i predstavljanje robe te čini dodirnu točku između proizvođača i potrošača. Funkcije ambalaže su zaštitna, skladišno-transportna, uporabna, prodajna, komunikacijska i ekološka. Dobra funkcionalnost doprinosi očuvanju kvalitete i trajnosti proizvoda. Dizajn ambalaže (ambalažni oblik, ambalažni materijal, informacije na pakiranju, izgled ambalaže) može imati veliki utjecaj na prodaju proizvoda. Pekarski proizvodi zahtjevaju ambalažu različitih osobina zbog niza promjena koje se odvijaju za vrijeme skladištenja, a odgovorne su za kratak rok trajnosti, ali i ambalažu privlačnog dizajna koji može utjecati na prodaju. Cilj ovog rada je definirati općenite funkcije ambalaže, karakteristike pekarskih proizvoda koji se nakon pakiranja moraju sačuvati, opisati pojedinu ambalažu i ambalažne oblike u koje se pakiraju pekarski prozvodi te noviju aktivnu ambalažu za pekarske proizvode.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Lidija Jakobek Barron (mentor)

Citiraj ovu publikaciju:

Korbar, Suzana
Funkcionalnost i dizajn ambalaže za pekarske proizvode, 2018., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
Korbar, S. (2018) 'Funkcionalnost i dizajn ambalaže za pekarske proizvode', diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek.
@phdthesis{phdthesis, author = {Korbar, Suzana}, year = {2018}, pages = {16}, keywords = {ambala\v{z}a, pekarski proizvodi, funkcionalnost, dizajn, aktivna ambala\v{z}a, }, title = {Funkcionalnost i dizajn ambala\v{z}e za pekarske proizvode}, keyword = {ambala\v{z}a, pekarski proizvodi, funkcionalnost, dizajn, aktivna ambala\v{z}a, }, publisherplace = {Osijek} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Korbar, Suzana}, year = {2018}, pages = {16}, keywords = {package, bakery products, functionality, design, active packaging, }, title = {Functionality and design of package for bakery products}, keyword = {package, bakery products, functionality, design, active packaging, }, publisherplace = {Osijek} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font