Pregled bibliografske jedinice broj: 959171
Funkcionalnost i dizajn ambalaže za pekarske proizvode
Funkcionalnost i dizajn ambalaže za pekarske proizvode, 2018., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
CROSBI ID: 959171 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Funkcionalnost i dizajn ambalaže za pekarske proizvode
(Functionality and design of package for bakery products)
Autori
Korbar, Suzana
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski
Fakultet
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek
Mjesto
Osijek
Datum
27.09
Godina
2018
Stranica
16
Mentor
Jakobek Barron, Lidija
Ključne riječi
ambalaža ; pekarski proizvodi ; funkcionalnost ; dizajn ; aktivna ambalaža ;
(package ; bakery products ; functionality ; design ; active packaging ;)
Sažetak
Ambalaža služi za čuvanje, rukovanje, isporuku i predstavljanje robe te čini dodirnu točku između proizvođača i potrošača. Funkcije ambalaže su zaštitna, skladišno-transportna, uporabna, prodajna, komunikacijska i ekološka. Dobra funkcionalnost doprinosi očuvanju kvalitete i trajnosti proizvoda. Dizajn ambalaže (ambalažni oblik, ambalažni materijal, informacije na pakiranju, izgled ambalaže) može imati veliki utjecaj na prodaju proizvoda. Pekarski proizvodi zahtjevaju ambalažu različitih osobina zbog niza promjena koje se odvijaju za vrijeme skladištenja, a odgovorne su za kratak rok trajnosti, ali i ambalažu privlačnog dizajna koji može utjecati na prodaju. Cilj ovog rada je definirati općenite funkcije ambalaže, karakteristike pekarskih proizvoda koji se nakon pakiranja moraju sačuvati, opisati pojedinu ambalažu i ambalažne oblike u koje se pakiraju pekarski prozvodi te noviju aktivnu ambalažu za pekarske proizvode.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
Profili:
Lidija Jakobek Barron
(mentor)