Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 958072

Povezanost sastava i količine obroka na proizvodnju otpada od hrane u ugostiteljskim objektima


Šurić, Jona
Povezanost sastava i količine obroka na proizvodnju otpada od hrane u ugostiteljskim objektima, 2018., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 958072 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Povezanost sastava i količine obroka na proizvodnju otpada od hrane u ugostiteljskim objektima
(Relation of meal composition and quantity on the production of food waste in catering objects)

Autori
Šurić, Jona

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski

Fakultet
Agronomski fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
18.09

Godina
2018

Stranica
31

Mentor
Voća, Neven

Ključne riječi
Otpad, hijerarhija gospodarenja otpadom, biorazgradivi komunalni otpad, otpad od hrane, otpad na tanjuru
(Waste, waste management hierarchy, biodegradable municipal waste, food waste, plate waste)

Sažetak
Otpad i gospodarenje s njime jedna je od glavnih tema današnjice. U otpad ubrajamo sve što se nakon određene aktivnosti pojavljuje kao nusproizvod bez vrijednosti. Razvoj turizma, a time i ugostiteljstva, generira određene negativne učinke. Jedan od njih je neprikladno gospodarenje otpadom od hrane. Napori da se udovolji novim trendovima gospodarenja otpadom nisu dovoljni ukoliko se pravilno ne uvede sustav prevencije i odvojenog prikupljanja otpada koji nastaje u ugostiteljskoj djelatnosti. Cilj ovog istraživanja je utvrditi količinu otpada iz hrane koju proizvede ugostiteljski objekt te ga kvantificirati po kategorijama. Iz dobivenih rezultata utvrdilo se koja vrsta hrane preostale nakon konzumacije čini najveći udio u otpadu iz hrane. Mjerenjima se pokazalo koliko se otpada od hrane dnevno proizvede po jednom serviranom obroku. Rezultati mogu poslužiti kao smjernice za odgovorno zbrinjavanje ovakve vrste otpada u svrhu unaprjeđenja poslovanja istraživanog ugostiteljskog objekta.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Neven Voća (mentor)

Avatar Url Jona Šurić (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Šurić, Jona
Povezanost sastava i količine obroka na proizvodnju otpada od hrane u ugostiteljskim objektima, 2018., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
Šurić, J. (2018) 'Povezanost sastava i količine obroka na proizvodnju otpada od hrane u ugostiteljskim objektima', diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {\v{S}uri\'{c}, Jona}, year = {2018}, pages = {31}, keywords = {Otpad, hijerarhija gospodarenja otpadom, biorazgradivi komunalni otpad, otpad od hrane, otpad na tanjuru}, title = {Povezanost sastava i koli\v{c}ine obroka na proizvodnju otpada od hrane u ugostiteljskim objektima}, keyword = {Otpad, hijerarhija gospodarenja otpadom, biorazgradivi komunalni otpad, otpad od hrane, otpad na tanjuru}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {\v{S}uri\'{c}, Jona}, year = {2018}, pages = {31}, keywords = {Waste, waste management hierarchy, biodegradable municipal waste, food waste, plate waste}, title = {Relation of meal composition and quantity on the production of food waste in catering objects}, keyword = {Waste, waste management hierarchy, biodegradable municipal waste, food waste, plate waste}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font