Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 957218

Utjecaj anorganskih bistrila na aromatski profil vina sorte 'Sauvignon'


Pavić, Kristina
Utjecaj anorganskih bistrila na aromatski profil vina sorte 'Sauvignon', 2018., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 957218 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Utjecaj anorganskih bistrila na aromatski profil vina sorte 'Sauvignon'
(Influence of anorganic clarification agents on aromatic profile of 'Sauvignon' wine)

Autori
Pavić, Kristina

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski

Fakultet
Agronomski fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
27.09

Godina
2018

Stranica
37

Mentor
Mihaljević Žulj, Marin

Ključne riječi
Sauvignon, bistrenje, bentonit, aromatski profil vina
(Sauvignon, clarification, bentonite, wine aromatic profile)

Sažetak
Vino na tržištu mora zadovoljiti određene uvijete od kojih je vrlo važna proteinska stabilnost. Svako vino posjeduje različite koncentracije proteina koji ovise o godini berbe, prije i poslije fermentacijskim postupcima i sorti vinove loze. Kako bi se izbjegla pojava zamućenja u boci, vina se tretiraju bentonitom. Bentonit je anorgansko bistrilo koje uklanja proteine iz vina na osnovu elektrostatske adsorpcije. Međutim, negativna strana bentonita je neselektivnost i mogućnost adsorpcije nekih pozitivnih spojeva kao što su spojevi arome što može dovesti do smanjenja aromatskog potencijala vina. Cilj rada je istražiti utjecaj procesa bistrenja vina s dva različita tipa bentonita na kemijski sastav i aromatski profil vina sorte 'Sauvignon'.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija), Biotehnologija, Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Marin Mihaljević Žulj (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Pavić, Kristina
Utjecaj anorganskih bistrila na aromatski profil vina sorte 'Sauvignon', 2018., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
Pavić, K. (2018) 'Utjecaj anorganskih bistrila na aromatski profil vina sorte 'Sauvignon'', diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Pavi\'{c}, Kristina}, year = {2018}, pages = {37}, keywords = {Sauvignon, bistrenje, bentonit, aromatski profil vina}, title = {Utjecaj anorganskih bistrila na aromatski profil vina sorte 'Sauvignon'}, keyword = {Sauvignon, bistrenje, bentonit, aromatski profil vina}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Pavi\'{c}, Kristina}, year = {2018}, pages = {37}, keywords = {Sauvignon, clarification, bentonite, wine aromatic profile}, title = {Influence of anorganic clarification agents on aromatic profile of 'Sauvignon' wine}, keyword = {Sauvignon, clarification, bentonite, wine aromatic profile}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font