Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 956961

Kemijski sastav vinjaka


Batistić, Lucija
Kemijski sastav vinjaka, 2018., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 956961 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Kemijski sastav vinjaka
(Chemical composition of brandy)

Autori
Batistić, Lucija

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Agronomski fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
14.09

Godina
2018

Stranica
19

Mentor
Mihaljević Žulj, Marin

Ključne riječi
vinjak ; Vitis vinifera L. ; destilacija
(brandy ; Vitis vinifera L. ; distillation)

Sažetak
Kemijski sastav vinjaka uključuje sve vrste hlapivih i nehlapivih spojeva koji se mogu naći u destilatu za proizvodnju rakije od grožđa. Kao i u vinu, glavni sastojci su voda, šećer i kiseline, a za destilat bitnu ulogu u sastavu imaju aromatski spojevi. Od pripreme sirovine do konačnog produkta – vinjaka, potrebno je provesti destilat kroz niz kemijskih i fizikalnih procesa u kojima se udio, oblik i sastav tih tvari mijenja. Važno je poznavati kemijski sastav kako bi se cijeli proces proizvodnje mogao pratiti i utjecati na promjene ukoliko je to potrebno. U ovome radu pisat će se o karakteristikama komponenti o kojima ovisi kvaliteta rakije.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija), Biotehnologija, Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Marin Mihaljević Žulj (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Batistić, Lucija
Kemijski sastav vinjaka, 2018., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
Batistić, L. (2018) 'Kemijski sastav vinjaka', diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Batisti\'{c}, Lucija}, year = {2018}, pages = {19}, keywords = {vinjak, Vitis vinifera L., destilacija}, title = {Kemijski sastav vinjaka}, keyword = {vinjak, Vitis vinifera L., destilacija}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Batisti\'{c}, Lucija}, year = {2018}, pages = {19}, keywords = {brandy, Vitis vinifera L., distillation}, title = {Chemical composition of brandy}, keyword = {brandy, Vitis vinifera L., distillation}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font