Pregled bibliografske jedinice broj: 956908
Tioli u vinu
Tioli u vinu, 2018., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 956908 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Tioli u vinu
(Thiols in wine)
Autori
Anzulović, Katarina
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski
Fakultet
Agronomski fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
14.09
Godina
2018
Stranica
19
Mentor
Maslov Bandić, Luna
Ključne riječi
vino, sumporni spojevi, tioli
(wine, sulphur compounds, thiols)
Sažetak
Sve do danas vino se smatra jednim od najkompleksnijih artikala u prehrambenoj industriji zbog različitih aromatičnih spojeva koji utječu na njegov sastav. Jedni od najvažnijih, a istovremeno i najzagonetnijih aromatičnih spojeva su svakako sumporni spojevi. Velika važnost pridaje se posebice tiolima čiji točan mehanizam nastajanja još uvijek nije dovoljno istražen. S obzirom na metabolizam nastajanja ovi se spojevi dijele na hlapljve i sortne tiole.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Kemija, Poljoprivreda (agronomija)