Pregled bibliografske jedinice broj: 956780
Inovativne tehnologije u proizvodnji bijelih vina
Inovativne tehnologije u proizvodnji bijelih vina, 2018., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 956780 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Inovativne tehnologije u proizvodnji bijelih vina
(Innovative technologies in the production of white
wines)
Autori
Račić, Maja
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski
Fakultet
Agronomski fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
13.07
Godina
2018
Stranica
24
Mentor
Jagatić Korenika, Ana-Marija
Ključne riječi
hladna maceracija, hiperoksidacija, enzimi, tanini, reduktivna vinifikacija, sur lie
(cold maceration, hyperoxidation, enzyme, tannin, reductive vinification, sur lie)
Sažetak
Inovativne tehnologije u proizvodnji bijelih vina danas su pružile bolju kakvoću bijelih vina. S tehnologijama poput hladne maceracije, reduktivne vinifikacije, sur lie metode, dodavanje enzima i tanina, hiperoksidacije te proizvodnja narančastih vina omogućile su dobivanja vina visoke kakvoće, te su izbjegnute mane vina koja su česta pojava u proizvodnji.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)