Pregled bibliografske jedinice broj: 956692
Utjecaj unapređenja sustava upravljanja kvalitetom u restoranu
Utjecaj unapređenja sustava upravljanja kvalitetom u restoranu, 2018., diplomski rad, diplomski, Ekonomski fakultet Rijeka, Rijeka
CROSBI ID: 956692 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Utjecaj unapređenja sustava upravljanja kvalitetom u restoranu
(Effect of improving restaurant's quality system management)
Autori
Gucek, Andrea
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski
Fakultet
Ekonomski fakultet Rijeka
Mjesto
Rijeka
Datum
25.09
Godina
2018
Stranica
56
Mentor
Lara Jelenc
Ključne riječi
restoran, kvaliteta, HACCP sustav, hrana, sigurnost
(restaurant, quality, HACCP system, food, security)
Sažetak
Rad se sastoji od teorijskih postavki sustava upravljanja kvalitetom u restoranu i istraživačkog dijela rada vezanog uz utjecaj unapređenja sustava kvalitete u restoranu. Predmet istraživanja ovoga rada usmjeren je na HACCP sustav, kao sustav unapreĎenja kvalitete u restoranu „Stara Pivnica“ u Pitomači koji je u vlasništvu Srednje škole Stjepana Sulimanca Pitomača, s ciljem vidjeti kako funkcionira HACCP sustav i na koji način utiče na unapreĎenje kvalitete hrane u restoranu, te ga opisati kao mogući model ispravnog provoĎenja HACCP-a u ostalim restoranima takvog tipa u Hrvatskoj. Njegova primjena je široko rasprostranjena u razvijenom svijetu, dok je u EU, pa tako i u Hrvatskoj, i zakonski obvezujuća. Primjer Restorana „Stara pivnica“ pokazao je da zahvaljujući HACCP sustavu izloženost riziku za konzumiranje zdravstveno neispravne hrane je svedena na minimum, higijena je podignuta na visoku razinu, a i kvaliteta usluge je značajno podignuta, dok su smanjeni troškovi poslovanja restorana, što u konačnici i je cilj unapređenja kvalitete u restoranu.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Ekonomija
POVEZANOST RADA
Projekti:
081-0000000-1270 - Strategija korporacije– sadašnja budućnost (Mencer, Ivan, MZOS ) ( CroRIS)
Ustanove:
Ekonomski fakultet, Rijeka
Profili:
Lara Jelenc
(mentor)