Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 956692

Utjecaj unapređenja sustava upravljanja kvalitetom u restoranu


Gucek, Andrea
Utjecaj unapređenja sustava upravljanja kvalitetom u restoranu, 2018., diplomski rad, diplomski, Ekonomski fakultet Rijeka, Rijeka


CROSBI ID: 956692 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Utjecaj unapređenja sustava upravljanja kvalitetom u restoranu
(Effect of improving restaurant's quality system management)

Autori
Gucek, Andrea

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski

Fakultet
Ekonomski fakultet Rijeka

Mjesto
Rijeka

Datum
25.09

Godina
2018

Stranica
56

Mentor
Lara Jelenc

Ključne riječi
restoran, kvaliteta, HACCP sustav, hrana, sigurnost
(restaurant, quality, HACCP system, food, security)

Sažetak
Rad se sastoji od teorijskih postavki sustava upravljanja kvalitetom u restoranu i istraživačkog dijela rada vezanog uz utjecaj unapređenja sustava kvalitete u restoranu. Predmet istraživanja ovoga rada usmjeren je na HACCP sustav, kao sustav unapreĎenja kvalitete u restoranu „Stara Pivnica“ u Pitomači koji je u vlasništvu Srednje škole Stjepana Sulimanca Pitomača, s ciljem vidjeti kako funkcionira HACCP sustav i na koji način utiče na unapreĎenje kvalitete hrane u restoranu, te ga opisati kao mogući model ispravnog provoĎenja HACCP-a u ostalim restoranima takvog tipa u Hrvatskoj. Njegova primjena je široko rasprostranjena u razvijenom svijetu, dok je u EU, pa tako i u Hrvatskoj, i zakonski obvezujuća. Primjer Restorana „Stara pivnica“ pokazao je da zahvaljujući HACCP sustavu izloženost riziku za konzumiranje zdravstveno neispravne hrane je svedena na minimum, higijena je podignuta na visoku razinu, a i kvaliteta usluge je značajno podignuta, dok su smanjeni troškovi poslovanja restorana, što u konačnici i je cilj unapređenja kvalitete u restoranu.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Ekonomija



POVEZANOST RADA


Projekti:
081-0000000-1270 - Strategija korporacije– sadašnja budućnost (Mencer, Ivan, MZOS ) ( CroRIS)

Ustanove:
Ekonomski fakultet, Rijeka

Profili:

Avatar Url Lara Jelenc (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Gucek, Andrea
Utjecaj unapređenja sustava upravljanja kvalitetom u restoranu, 2018., diplomski rad, diplomski, Ekonomski fakultet Rijeka, Rijeka
Gucek, A. (2018) 'Utjecaj unapređenja sustava upravljanja kvalitetom u restoranu', diplomski rad, diplomski, Ekonomski fakultet Rijeka, Rijeka.
@phdthesis{phdthesis, author = {Gucek, Andrea}, year = {2018}, pages = {56}, keywords = {restoran, kvaliteta, HACCP sustav, hrana, sigurnost}, title = {Utjecaj unapre\djenja sustava upravljanja kvalitetom u restoranu}, keyword = {restoran, kvaliteta, HACCP sustav, hrana, sigurnost}, publisherplace = {Rijeka} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Gucek, Andrea}, year = {2018}, pages = {56}, keywords = {restaurant, quality, HACCP system, food, security}, title = {Effect of improving restaurant's quality system management}, keyword = {restaurant, quality, HACCP system, food, security}, publisherplace = {Rijeka} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font