Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 956690

Sustav upravljanja kvalitetom u malom poduzeću na primjeru "Pitomačke pivovare"


Kristina Varga
Sustav upravljanja kvalitetom u malom poduzeću na primjeru "Pitomačke pivovare", 2018., diplomski rad, diplomski, Ekonomski fakultet Rijeka, Rijeka


CROSBI ID: 956690 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Sustav upravljanja kvalitetom u malom poduzeću na primjeru "Pitomačke pivovare"
(Quality management system in small enterprise ("Pitomačka pivovara"))

Autori
Kristina Varga

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski

Fakultet
Ekonomski fakultet Rijeka

Mjesto
Rijeka

Datum
25.09

Godina
2018

Stranica
69

Mentor
Lara Jelenc

Ključne riječi
kvaliteta, sustav upravljanja kvalitetom, HACCP, craft pivo, Pitomačka pivovara d.o.o.
(quality, quality system management, HACCP, craft beer, Pitomačka pivovara d.o.o.)

Sažetak
Kvaliteta je vrlo širok pojam, te postoji neograničen broj definicija koje ju definiraju, a razlog leži u činjenici da je kvaliteta teško mjerljiv pojam i vrlo često podliježe subjektivnim dojmovima krajnjih potrošača. Poslovni uspjeh nekog poduzeća uvelike ovisi i o tome koliko kvalitetnu uslugu poduzeće može pružiti potrošaču ili koliko kvalitetan proizvod može proizvesti, a da je u tome bolje od konkurencije i da pritom nudi konkurentne cijene. Svrha istraživanja ovog diplomskog rada je istražiti i objasniti sve važnije značajke sustava upravljanja kvalitetom prema Hazard Analysis and Control Critical Points sustavu, njegovu implementaciju i certifikaciju, prikazati koje koristi pruža, te koju važnost ima sustav upravljanja kvalitetom za mala poduzeća na primjeru Pitomačke pivovare. Pitomačka pivovara je mala nezavisna pivovara iz Pitomače koja proizvodi prvo craft pivo na području Virovitičko-podravske županije. Pojam craft pivovara ili mikro pivovara potječe iz Velike Britanije te označava posebnu vrstu proizvodnje piva koju karakterizira količinski mnogo manja proizvodnja u odnosu na velike industrije s naglaskom na stalno unaprjeđivanje kvalitete, okusa i tehnike kuhanja odnosno varenja piva. Craft pivo dakle možemo definirati kao domaće pivo proizvedeno na domišljat način u maloj nezavisnoj pivovari uz korištenje samo kvalitetnih namirnica. Pitomačka pivovara korištenjem HACCP sustav upravljanja kvalitetom i njegovim unapređenjem povećala je konkurentsku prednost na tržištu i pozicionirala se kao ozbiljan proizvođač. Sustav daje njihovim konzumentima potvrdu da je Pitko pivo uz to što je vrhunske kvalitete ujedno i zdravstveno ispravno.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Ekonomija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Ekonomski fakultet, Rijeka

Profili:

Avatar Url Lara Jelenc (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Kristina Varga
Sustav upravljanja kvalitetom u malom poduzeću na primjeru "Pitomačke pivovare", 2018., diplomski rad, diplomski, Ekonomski fakultet Rijeka, Rijeka
Kristina Varga (2018) 'Sustav upravljanja kvalitetom u malom poduzeću na primjeru "Pitomačke pivovare"', diplomski rad, diplomski, Ekonomski fakultet Rijeka, Rijeka.
@phdthesis{phdthesis, year = {2018}, pages = {69}, keywords = {kvaliteta, sustav upravljanja kvalitetom, HACCP, craft pivo, Pitoma\v{c}ka pivovara d.o.o.}, title = {Sustav upravljanja kvalitetom u malom poduze\'{c}u na primjeru "Pitoma\v{c}ke pivovare"}, keyword = {kvaliteta, sustav upravljanja kvalitetom, HACCP, craft pivo, Pitoma\v{c}ka pivovara d.o.o.}, publisherplace = {Rijeka} }
@phdthesis{phdthesis, year = {2018}, pages = {69}, keywords = {quality, quality system management, HACCP, craft beer, Pitoma\v{c}ka pivovara d.o.o.}, title = {Quality management system in small enterprise ("Pitoma\v{c}ka pivovara")}, keyword = {quality, quality system management, HACCP, craft beer, Pitoma\v{c}ka pivovara d.o.o.}, publisherplace = {Rijeka} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font