Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 956683

Sustavi upravljanja kvalitetom u poduzećima proizvodnje pekarskih i slastičarskih proizvoda


Gašparović Kličko, Karolina
Sustavi upravljanja kvalitetom u poduzećima proizvodnje pekarskih i slastičarskih proizvoda, 2018., diplomski rad, diplomski, Ekonomski fakultet, Rijeka


CROSBI ID: 956683 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Sustavi upravljanja kvalitetom u poduzećima proizvodnje pekarskih i slastičarskih proizvoda
(Quality management systems in bakeries and pasteries)

Autori
Gašparović Kličko, Karolina

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski

Fakultet
Ekonomski fakultet

Mjesto
Rijeka

Datum
25.09

Godina
2018

Stranica
68

Mentor
Jelenc, Lara

Ključne riječi
kvaliteta ; sustavi upravljanja kvalitetom ; ISO standard ; HACCP ; zadovoljstvo kupaca
(quality ; quality management systems ; ISO ; HACCP ; consumer satisfaction)

Sažetak
U ovom radu teorijski je prikazan pojam kvalitete, njena povijest i obilježja, te sustavi upravljanja kvalitetom u poduzećima proizvodnje pekarskih i slastičarskih proizvoda. Poseban naglasak je stavljen na ISO standard koji proces i razvitak same proizvodnje i dostave robe čini sigurnijima i djelotvornijima, te na sustav HACCP (Hazard Analysis Critical Control Points) koji proces proizvodnje dovodi do smanjenja rizika od nepotrebnih troškova jer se tim sustavom mogu prepoznati nedostaci koji mogu nastati u bilo kojem dijelu u lancu opskrbe hranom te staviti isti pod kontrolu da ne dođe do nekih opasnosti. U poduzećima proizvodnje pekarskih i slastičarskih proizvoda sustavi upravljanja kvalitetom uvode se iz razloga veće učinkovitosti procesa, a cilj im je povećanje kvalitete. Svrha ovog diplomskog rada je istražiti utjecaj uvođenja sustava upravljanja kvalitetom na zadovoljstvo kupaca. Zadovoljstvo kupaca je važno svakom poduzeću jer je zadovoljan kupac odan poduzeću, više troši, dijeli pozitivan stav o poduzeću i njegovim proizvodima i manje pažnje posvećuje konkurenciji. Zadovoljstvo se može otkriti i mjeriti putem anketa, a metoda anketiranja je upravo odabrana kako bi se dobili podaci, informacije, mišljenja i stavovi o predmetu istraživanja ovog diplomskog rada. Na temelju rezultata istraživanja potvrđuje se važnost utjecaja uvođenja sustava upravljanja kvalitetom u poduzećima proizvodnje pekarskih i slastičarskih proizvoda te se dokazuje da zbog implementiranosti sustava upravljanja kvalitetom kupci imaju povećano povjerenje i veći stupanj zadovoljstva.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Ekonomija



POVEZANOST RADA


Projekti:
081-0000000-1270 - Strategija korporacije– sadašnja budućnost (Mencer, Ivan, MZOS ) ( CroRIS)

Ustanove:
Ekonomski fakultet, Rijeka

Profili:

Avatar Url Lara Jelenc (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Gašparović Kličko, Karolina
Sustavi upravljanja kvalitetom u poduzećima proizvodnje pekarskih i slastičarskih proizvoda, 2018., diplomski rad, diplomski, Ekonomski fakultet, Rijeka
Gašparović Kličko, K. (2018) 'Sustavi upravljanja kvalitetom u poduzećima proizvodnje pekarskih i slastičarskih proizvoda', diplomski rad, diplomski, Ekonomski fakultet, Rijeka.
@phdthesis{phdthesis, author = {Ga\v{s}parovi\'{c} Kli\v{c}ko, Karolina}, year = {2018}, pages = {68}, keywords = {kvaliteta, sustavi upravljanja kvalitetom, ISO standard, HACCP, zadovoljstvo kupaca}, title = {Sustavi upravljanja kvalitetom u poduze\'{c}ima proizvodnje pekarskih i slasti\v{c}arskih proizvoda}, keyword = {kvaliteta, sustavi upravljanja kvalitetom, ISO standard, HACCP, zadovoljstvo kupaca}, publisherplace = {Rijeka} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Ga\v{s}parovi\'{c} Kli\v{c}ko, Karolina}, year = {2018}, pages = {68}, keywords = {quality, quality management systems, ISO, HACCP, consumer satisfaction}, title = {Quality management systems in bakeries and pasteries}, keyword = {quality, quality management systems, ISO, HACCP, consumer satisfaction}, publisherplace = {Rijeka} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font