Pregled bibliografske jedinice broj: 956683
Sustavi upravljanja kvalitetom u poduzećima proizvodnje pekarskih i slastičarskih proizvoda
Sustavi upravljanja kvalitetom u poduzećima proizvodnje pekarskih i slastičarskih proizvoda, 2018., diplomski rad, diplomski, Ekonomski fakultet, Rijeka
CROSBI ID: 956683 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Sustavi upravljanja kvalitetom u poduzećima proizvodnje pekarskih i slastičarskih proizvoda
(Quality management systems in bakeries and pasteries)
Autori
Gašparović Kličko, Karolina
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski
Fakultet
Ekonomski fakultet
Mjesto
Rijeka
Datum
25.09
Godina
2018
Stranica
68
Mentor
Jelenc, Lara
Ključne riječi
kvaliteta ; sustavi upravljanja kvalitetom ; ISO standard ; HACCP ; zadovoljstvo kupaca
(quality ; quality management systems ; ISO ; HACCP ; consumer satisfaction)
Sažetak
U ovom radu teorijski je prikazan pojam kvalitete, njena povijest i obilježja, te sustavi upravljanja kvalitetom u poduzećima proizvodnje pekarskih i slastičarskih proizvoda. Poseban naglasak je stavljen na ISO standard koji proces i razvitak same proizvodnje i dostave robe čini sigurnijima i djelotvornijima, te na sustav HACCP (Hazard Analysis Critical Control Points) koji proces proizvodnje dovodi do smanjenja rizika od nepotrebnih troškova jer se tim sustavom mogu prepoznati nedostaci koji mogu nastati u bilo kojem dijelu u lancu opskrbe hranom te staviti isti pod kontrolu da ne dođe do nekih opasnosti. U poduzećima proizvodnje pekarskih i slastičarskih proizvoda sustavi upravljanja kvalitetom uvode se iz razloga veće učinkovitosti procesa, a cilj im je povećanje kvalitete. Svrha ovog diplomskog rada je istražiti utjecaj uvođenja sustava upravljanja kvalitetom na zadovoljstvo kupaca. Zadovoljstvo kupaca je važno svakom poduzeću jer je zadovoljan kupac odan poduzeću, više troši, dijeli pozitivan stav o poduzeću i njegovim proizvodima i manje pažnje posvećuje konkurenciji. Zadovoljstvo se može otkriti i mjeriti putem anketa, a metoda anketiranja je upravo odabrana kako bi se dobili podaci, informacije, mišljenja i stavovi o predmetu istraživanja ovog diplomskog rada. Na temelju rezultata istraživanja potvrđuje se važnost utjecaja uvođenja sustava upravljanja kvalitetom u poduzećima proizvodnje pekarskih i slastičarskih proizvoda te se dokazuje da zbog implementiranosti sustava upravljanja kvalitetom kupci imaju povećano povjerenje i veći stupanj zadovoljstva.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Ekonomija
POVEZANOST RADA
Projekti:
081-0000000-1270 - Strategija korporacije– sadašnja budućnost (Mencer, Ivan, MZOS ) ( CroRIS)
Ustanove:
Ekonomski fakultet, Rijeka
Profili:
Lara Jelenc
(mentor)