Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 954994

Mikrobiološka kontrola soka šipka tretiranog netoplinskim tehnikama


Samardžić, Ana
Mikrobiološka kontrola soka šipka tretiranog netoplinskim tehnikama, 2018., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb, Hrvatska


CROSBI ID: 954994 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Mikrobiološka kontrola soka šipka tretiranog netoplinskim tehnikama
(Microbiological control of pomegrante juice treated with non-thermal techniques)

Autori
Samardžić, Ana

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb, Hrvatska

Datum
10.09

Godina
2018

Stranica
30

Mentor
Stanzer, Damir

Ključne riječi
hladna plazma ; mikrobiološka kontrola ; netoplinske tehnike ; šipak ; ultrazvuk
(cold plasma ; microbiological control ; non-thermal techniques ; pomegranate juice ; ultrasound)

Sažetak
Cilj ovog rada bio je ispitati utjecaj tretmana netoplinskim tehnikama, ultrazvukom i hladnom plazmom - pojedinačno i u kombinaciji, na mikrobiološku kvalitetu svježe iscijeđenog šipkovog soka te soka nakon 7. i 14. dana skladištenja pri + 4 °C. Uzorci su tretirani ultrazvukom i hladnom plazmom različitih amplituda i frekvencija te je zatim provedena mikrobiološka kontrola kako bi se utvrdilo koja od ovih tehnika i primijenjeni režim tretiranja je primjenjiv u inaktivaciji mikroorganizama. Najboljom se pokazala kombinacija ove dvije tehnike u uzorku koji je tretiran ultrazvukom amplitude 75 μm-1 u trajanju od 2, 5 minute te hladnom plazmom frekvencije 60 Hz u trajanju od 5 minuta.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Biotehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Damir Stanzer (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Samardžić, Ana
Mikrobiološka kontrola soka šipka tretiranog netoplinskim tehnikama, 2018., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb, Hrvatska
Samardžić, A. (2018) 'Mikrobiološka kontrola soka šipka tretiranog netoplinskim tehnikama', diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb, Hrvatska.
@phdthesis{phdthesis, author = {Samard\v{z}i\'{c}, Ana}, year = {2018}, pages = {30}, keywords = {hladna plazma, mikrobiolo\v{s}ka kontrola, netoplinske tehnike, \v{s}ipak, ultrazvuk}, title = {Mikrobiolo\v{s}ka kontrola soka \v{s}ipka tretiranog netoplinskim tehnikama}, keyword = {hladna plazma, mikrobiolo\v{s}ka kontrola, netoplinske tehnike, \v{s}ipak, ultrazvuk}, publisherplace = {Zagreb, Hrvatska} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Samard\v{z}i\'{c}, Ana}, year = {2018}, pages = {30}, keywords = {cold plasma, microbiological control, non-thermal techniques, pomegranate juice, ultrasound}, title = {Microbiological control of pomegrante juice treated with non-thermal techniques}, keyword = {cold plasma, microbiological control, non-thermal techniques, pomegranate juice, ultrasound}, publisherplace = {Zagreb, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font