Pregled bibliografske jedinice broj: 954984
Utjecaj članstva u EU na proizvodnju prehrambenih proizvoda
Utjecaj članstva u EU na proizvodnju prehrambenih proizvoda, 2018., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 954984 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Utjecaj članstva u EU na proizvodnju prehrambenih
proizvoda
(The impact of EU membership on the production of
prefabricated products)
Autori
Ardalić, Ena
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski
Fakultet
Agronomski fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
14.09
Godina
2018
Stranica
40
Mentor
Franić, Ramona
Neposredni voditelj
Kovačićek, Tihana
Ključne riječi
struktura industrijske proizvodnje, struktura zaposelnih u prehrambenoj industriji, vrijednost proizvodnje prehrambenih proizvoda, cijene prehrambenih proizvoda
(structure of industrial production, structure of employees in the food industry, value of production of food products, prices of food products)
Sažetak
U radu su analizirane promjene u prehrambenoj industriji Republike Hrvatske u razdoblju 2012.-2016. Analiza statističkih podataka Državnog zavoda za statistiku pokazala je kako je u prehrambenoj industriji najviše zaposlenih u industriji RH, uz smanjenje zaposlenih i povećanje produktivnosti rada. Prosječne neto plaće zaposelnih u prehrambenoj industriji su niže prosjeka RH. Najveću vrijednost prodaje u industrijkom sektoru bilježi prerađivačka industrija. U promatranom razdoblju samo je u prerađivačkoj industriji došlo do porasta prodaje. Cijene poljoprivrednih proizvoda u promatranom razdoblju rastu. Povećana je potrošnja soje, meda, jaja i kravljeg mlijeka.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb