Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 953958

Utjecaj izvora energije na konzumaciju suhe tvari sjenaže lucerne u hranidbi kastriranih ovnova


Čanji, Jan
Utjecaj izvora energije na konzumaciju suhe tvari sjenaže lucerne u hranidbi kastriranih ovnova, 2018., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 953958 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Utjecaj izvora energije na konzumaciju suhe tvari sjenaže lucerne u hranidbi kastriranih ovnova
(The effect of energy source as a supplement to alfaalfa haylage on dry matter intake by wether sheep)

Autori
Čanji, Jan

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski

Fakultet
Agronomski fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
13.09

Godina
2018

Stranica
27

Mentor
Vranić, Marina

Ključne riječi
sjenaža lucerne, ječam, zob, kukuruz, konzumacija suhe tvari
(alfalfa haylage, barley, oat, corn, dry matter intake)

Sažetak
Cilj završnog rada bio je utvrditi utjecaj dodatka žitarica (kukuruz, zob i ječam) sjenaži lucerne (SL) na ad libitum konzumaciju suhe tvari (ST) sjenaže lucerne u hranidbi kastriranih ovnova. Na pokušalištu Sveučilišta u zagrebu Agronomskog fakulteta Centar za travnjaštvo priovedeno je in vivo istraživanje utjecaja dodatka vrste žitarica i veličine čestica sjenaži lucerne (SL) na hranjivost obroka u hranidbi kastriranih ovnova. Za potrebe ovog završnog rada korištena su 4 hranidbena tretmana ; (i) hranidba samo SL, (ii) hranidba SL uz dodatak 30 grama zrna kukuruza kg-1 M0, 75 kastriranih ovnova, (iii) hranidba SL uz dodatak 30 grama zrna ječma kg-1 M0, 75 kastriranih ovnova, (iv) hranidba SL uz dodatak 30 grama zrna zobi kg-1 M0, 75 kastriranih ovnova. Dodatak ječma je povećao (P<0, 001) ad libitum konzumaciju ST obroka baziranog na SL u usporedbi s hranidbom samo SL ili u usporedbi s dodatkom kukuruza ili zobi sjenaži lucerne. Dodatak kukuruza ili zobi obroku baziranom na SL nije utjecao (P>0, 05) na ad libitum konzumaciju ST obroka baziranog na SL u usporedbi s hranidbom samo SL.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Marina Vranic (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Čanji, Jan
Utjecaj izvora energije na konzumaciju suhe tvari sjenaže lucerne u hranidbi kastriranih ovnova, 2018., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
Čanji, J. (2018) 'Utjecaj izvora energije na konzumaciju suhe tvari sjenaže lucerne u hranidbi kastriranih ovnova', diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {\v{C}anji, Jan}, year = {2018}, pages = {27}, keywords = {sjena\v{z}a lucerne, je\v{c}am, zob, kukuruz, konzumacija suhe tvari}, title = {Utjecaj izvora energije na konzumaciju suhe tvari sjena\v{z}e lucerne u hranidbi kastriranih ovnova}, keyword = {sjena\v{z}a lucerne, je\v{c}am, zob, kukuruz, konzumacija suhe tvari}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {\v{C}anji, Jan}, year = {2018}, pages = {27}, keywords = {alfalfa haylage, barley, oat, corn, dry matter intake}, title = {The effect of energy source as a supplement to alfaalfa haylage on dry matter intake by wether sheep}, keyword = {alfalfa haylage, barley, oat, corn, dry matter intake}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font