Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 953621

Primjena bučine pogače u pekarskoj industriji


Voučko, Bojana
Primjena bučine pogače u pekarskoj industriji // Hrvatski pekar 2018, 18 kongres pekarstva, mlinarstva i slastičarstva
Varaždin, Hrvatska, 2018. (pozvano predavanje, nije recenziran, pp prezentacija, stručni)


CROSBI ID: 953621 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Primjena bučine pogače u pekarskoj industriji
(Application of pummpkin seed cake in the food industry)

Autori
Voučko, Bojana

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, pp prezentacija, stručni

Skup
Hrvatski pekar 2018, 18 kongres pekarstva, mlinarstva i slastičarstva

Mjesto i datum
Varaždin, Hrvatska, 13.04.2018

Vrsta sudjelovanja
Pozvano predavanje

Vrsta recenzije
Nije recenziran

Ključne riječi
bučina pogača, nusproizvod

Sažetak
Bučina pogača je bezglutenski nusproizvod proizvodnje ulja koju karakterizira visoki udio proteina, nezasićenih masnih kiselina, vlakana i minerala. Zbog svog poželjnog kemijskog sastava, koristi se kao gnojivo i hrana za životinje te kao sirovina za izolaciju proteina i proteinskih hidrolizata. Njegova prehrambena vrijednost ukazuje na potencijal uključivanja u prehranu ljudi a novija istraživanja su usredotočena na uključivanje brašna bučine pogače u pekarsku industriju. Osim kao sirovina za obogaćivanje i povećanje prehrambene vrijednosti pekarskih proizvoda, bučina pogača povećava sposobnost apsorpcije vode što može poboljšati teksturu proizvoda. Zbog svega navedenog treba poticati uzgoj ovog autohtonog usjeva te razvijati recepture za glutenske i bezglutenske pekarske proizvode sa dodatkom bučine pogače.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Bojana Voučko (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Voučko, Bojana
Primjena bučine pogače u pekarskoj industriji // Hrvatski pekar 2018, 18 kongres pekarstva, mlinarstva i slastičarstva
Varaždin, Hrvatska, 2018. (pozvano predavanje, nije recenziran, pp prezentacija, stručni)
Voučko, B. (2018) Primjena bučine pogače u pekarskoj industriji. U: Hrvatski pekar 2018, 18 kongres pekarstva, mlinarstva i slastičarstva.
@article{article, author = {Vou\v{c}ko, Bojana}, year = {2018}, keywords = {bu\v{c}ina poga\v{c}a, nusproizvod}, title = {Primjena bu\v{c}ine poga\v{c}e u pekarskoj industriji}, keyword = {bu\v{c}ina poga\v{c}a, nusproizvod}, publisherplace = {Vara\v{z}din, Hrvatska} }
@article{article, author = {Vou\v{c}ko, Bojana}, year = {2018}, keywords = {bu\v{c}ina poga\v{c}a, nusproizvod}, title = {Application of pummpkin seed cake in the food industry}, keyword = {bu\v{c}ina poga\v{c}a, nusproizvod}, publisherplace = {Vara\v{z}din, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font