Pregled bibliografske jedinice broj: 953464
Procjena hranjive vrijednosti jela na temelju opisa sastojaka
Procjena hranjive vrijednosti jela na temelju opisa sastojaka, 2018., diplomski rad, diplomski, Fakultet elektrotehnike i računarstva, Zagreb
CROSBI ID: 953464 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Procjena hranjive vrijednosti jela na temelju opisa sastojaka
(Nutritional Value Estimation Based on Recipe Ingredients Description)
Autori
Generalić, Boris
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski
Fakultet
Fakultet elektrotehnike i računarstva
Mjesto
Zagreb
Datum
03.09
Godina
2018
Stranica
56
Mentor
Vladimir, Klemo
Ključne riječi
obrada prirodnog jezika ; uvjetna slučajna polja ; recepti jela ; procjena hranjivih vrijednosti ; USDA
(NLP ; CRF ; recipes ; nutritional value estimation ; USDA)
Sažetak
U ovom radu opisani su postupci za označavanje i predviđanje struktura unutar fraza sastojaka recepta jela. Konkretno ovdje je korišten model linearno ulančanih uvjetnih slučajnih polja za pronalaženje redoslijeda oznaka riječi unutar fraze sastojka. Na temelju označenih fraza sastojaka, odnosno na temelju imena, mjerne jedinice i količine sastojka radi se upit prema bazi podataka s nutritivnim informacijama kako bi se izračunale hranjive vrijednosti recepta jela.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Računarstvo
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Fakultet elektrotehnike i računarstva, Zagreb
Profili:
Klemo Vladimir
(mentor)