Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 953464

Procjena hranjive vrijednosti jela na temelju opisa sastojaka


Generalić, Boris
Procjena hranjive vrijednosti jela na temelju opisa sastojaka, 2018., diplomski rad, diplomski, Fakultet elektrotehnike i računarstva, Zagreb


CROSBI ID: 953464 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Procjena hranjive vrijednosti jela na temelju opisa sastojaka
(Nutritional Value Estimation Based on Recipe Ingredients Description)

Autori
Generalić, Boris

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski

Fakultet
Fakultet elektrotehnike i računarstva

Mjesto
Zagreb

Datum
03.09

Godina
2018

Stranica
56

Mentor
Vladimir, Klemo

Ključne riječi
obrada prirodnog jezika ; uvjetna slučajna polja ; recepti jela ; procjena hranjivih vrijednosti ; USDA
(NLP ; CRF ; recipes ; nutritional value estimation ; USDA)

Sažetak
U ovom radu opisani su postupci za označavanje i predviđanje struktura unutar fraza sastojaka recepta jela. Konkretno ovdje je korišten model linearno ulančanih uvjetnih slučajnih polja za pronalaženje redoslijeda oznaka riječi unutar fraze sastojka. Na temelju označenih fraza sastojaka, odnosno na temelju imena, mjerne jedinice i količine sastojka radi se upit prema bazi podataka s nutritivnim informacijama kako bi se izračunale hranjive vrijednosti recepta jela.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Računarstvo



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Fakultet elektrotehnike i računarstva, Zagreb

Profili:

Avatar Url Klemo Vladimir (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Generalić, Boris
Procjena hranjive vrijednosti jela na temelju opisa sastojaka, 2018., diplomski rad, diplomski, Fakultet elektrotehnike i računarstva, Zagreb
Generalić, B. (2018) 'Procjena hranjive vrijednosti jela na temelju opisa sastojaka', diplomski rad, diplomski, Fakultet elektrotehnike i računarstva, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Generali\'{c}, Boris}, year = {2018}, pages = {56}, keywords = {obrada prirodnog jezika, uvjetna slu\v{c}ajna polja, recepti jela, procjena hranjivih vrijednosti, USDA}, title = {Procjena hranjive vrijednosti jela na temelju opisa sastojaka}, keyword = {obrada prirodnog jezika, uvjetna slu\v{c}ajna polja, recepti jela, procjena hranjivih vrijednosti, USDA}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Generali\'{c}, Boris}, year = {2018}, pages = {56}, keywords = {NLP, CRF, recipes, nutritional value estimation, USDA}, title = {Nutritional Value Estimation Based on Recipe Ingredients Description}, keyword = {NLP, CRF, recipes, nutritional value estimation, USDA}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font