Pregled bibliografske jedinice broj: 947744
Sastav i količina otpada od hrane u ugostiteljskom objektu veganske prehrane
Sastav i količina otpada od hrane u ugostiteljskom objektu veganske prehrane, 2018., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 947744 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Sastav i količina otpada od hrane u ugostiteljskom
objektu veganske prehrane
(Composition and quantity of food waste in vegan
restaurant)
Autori
Kunjko, Dunja
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski
Fakultet
Agronomski fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
13.07
Godina
2018
Stranica
34
Mentor
Voća, Neven
Ključne riječi
Otpad, otpad od hrane, veganska prehrana
(Waste, food waste, vegan diet)
Sažetak
Otpad nastaje kao produkt masovne proizvodnje i potrošnje. Njegovim odlaganjem štetno se djeluje na okoliš i dolazi do njegovog onečišćavanja. Više od pola stvorenog komunalnog otpada u EU čini biorazgradivi otpad koji najčešće nastaje u domaćinstvima, školama, bolnicama i ugostiteljskim objektima. Otpad od hrane koji je bačen u većem dijelu još je iskoristiv za ljudsku prehranu. U istraživanom ugostiteljskom objektu utvrđena je količina i sastav otpada od hrane po kategorijama. Prema dobivenim rezultatima moguće je donijeti i odrediti smjernice i mjere za daljnje strategije smanjenja otpada od hrane.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)