Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 947744

Sastav i količina otpada od hrane u ugostiteljskom objektu veganske prehrane


Kunjko, Dunja
Sastav i količina otpada od hrane u ugostiteljskom objektu veganske prehrane, 2018., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 947744 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Sastav i količina otpada od hrane u ugostiteljskom objektu veganske prehrane
(Composition and quantity of food waste in vegan restaurant)

Autori
Kunjko, Dunja

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski

Fakultet
Agronomski fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
13.07

Godina
2018

Stranica
34

Mentor
Voća, Neven

Ključne riječi
Otpad, otpad od hrane, veganska prehrana
(Waste, food waste, vegan diet)

Sažetak
Otpad nastaje kao produkt masovne proizvodnje i potrošnje. Njegovim odlaganjem štetno se djeluje na okoliš i dolazi do njegovog onečišćavanja. Više od pola stvorenog komunalnog otpada u EU čini biorazgradivi otpad koji najčešće nastaje u domaćinstvima, školama, bolnicama i ugostiteljskim objektima. Otpad od hrane koji je bačen u većem dijelu još je iskoristiv za ljudsku prehranu. U istraživanom ugostiteljskom objektu utvrđena je količina i sastav otpada od hrane po kategorijama. Prema dobivenim rezultatima moguće je donijeti i odrediti smjernice i mjere za daljnje strategije smanjenja otpada od hrane.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Neven Voća (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Kunjko, Dunja
Sastav i količina otpada od hrane u ugostiteljskom objektu veganske prehrane, 2018., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
Kunjko, D. (2018) 'Sastav i količina otpada od hrane u ugostiteljskom objektu veganske prehrane', diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Kunjko, Dunja}, year = {2018}, pages = {34}, keywords = {Otpad, otpad od hrane, veganska prehrana}, title = {Sastav i koli\v{c}ina otpada od hrane u ugostiteljskom objektu veganske prehrane}, keyword = {Otpad, otpad od hrane, veganska prehrana}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Kunjko, Dunja}, year = {2018}, pages = {34}, keywords = {Waste, food waste, vegan diet}, title = {Composition and quantity of food waste in vegan restaurant}, keyword = {Waste, food waste, vegan diet}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font